Μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στα Εξάρχεια για την εξάρθρωση κυκλωμάτων ναρκωτικών, με αφορμή την ανάληψη ευθύνης για τη δολοφονία του Αιγύπτιου διακινητή ναρκωτικών στην περιοχή τον περασμένο μήνα, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε μια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση που υπογράφει ως «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων».



Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθησαν 12 άτομα -δέκα αλλοδαποί και δύο Έλληνες- όταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν εφόδους σε σπίτια, αποθηκευτικούς χώρους και καταστήματα από τα οποία και κατασχέθηκαν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών, τυποποιημένες και έτοιμες προς διάθεση. Επίσης κατασχέθηκαν όπλα, ζυγαριές ακριβείας και χρηματικά ποσά.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης η οποία διακινούσε ναρκωτικά στα Εξάρχεια, μίλησε το απόγευμα της Δευτέρας από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Πιο αναλυτικά, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Κατσαφάδου και Κωνσταντίνου Καραγκούνη, και της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρου, ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι η επιχείρηση ήταν αποτέλεσμα «συστηματικής δουλειάς» που πραγματοποιήθηκε «με αθόρυβο και χειρουργικό τρόπο».

«Η αστυνομία κινήθηκε αποτελεσματικά και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες χασίς και κοκαΐνης», είπε, ενώ τόνισε ότι μέλη της ομάδας ήταν Έλληνες και Αλβανοί υπήκοοι.

«Θα έχουμε τάξη εκεί που πρέπει, δεν θέλουμε ασφάλεια στρατοπέδου συγκέντρωσης», συνέχισε ο κ. Τόσκας και πρόσθεσε ότι «τόσα χρόνια τα προβλήματα κουκουλώνονταν και καλύπτονταν κάτω από το χαλί και τώρα προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη».

 
Top