Από την ημέρα που έπεσαν πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας η Ελένη Φουρέιρα απασχόλησε τόσο με την εμφάνισή της όσο και με την καταγωγή της.


Όταν την ρωτούσαν για το επίθετό της η τραγουδίστρια εξηγούσε πως έχει ρίζες από το Μεξικό αν και τότε πολλές εκπομπές έσπευσαν να αμφισβητήσουν τα λεγόμενα της τραγουδίστριας μιας και οι πηγές τους άλλα έλεγαν.

Η 27χρονη σήμερα Ελένη Φουρέιρα δέχτηκε έντονη κριτική τότε από τα ΜΜΕ που προσπαθούσαν να αποδείξουν με κάθε τρόπο πως κατάγεται από την Αλβανία. Μέχρι και δηλώσεις σταρ της γειτονικής χώρας επικαλέστηκαν ο οποίος τότε δήλωνε πως: «Όλοι στην Αλβανία λένε ότι η Ελένη Φουρέιρα είναι Αλβανίδα. Αν είναι αλήθεια, είναι ντροπή της να κρύβει την καταγωγή της, γιατί δίνει ένα πολύ κακό μήνυμα σε ένα εκατομμύριο Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα. Αυξάνει τον φόβο για την καταγωγή τους στα δεκαπεντάχρονα Αλβανάκια που την ακούν και τη θαυμάζουν».

Τότε όλοι την έκριναν. Την έκριναν όμως για την καταγωγή της ή για το γεγονός ότι την έκρυβε;

«Δεν με νοιάζει να πουν ότι είμαι από οποιαδήποτε χώρα. Ας λέει ο καθένας ότι γουστάρει. Γελάω, όπως γελάω με το κάθε τι που μπορεί να ειπωθεί για μένα», είχε δηλώσει η τραγουδίστρια στη συνέντευξή της στο «Down Town».

Στο ίδιο περιοδικό μάλιστα είχε πει: «Στην αρχή λες γιατί ρε …, αφού δεν έχω πειράξει κανέναν. Μετά καταλαβαίνεις πως για να ασχολούνται μαζί σου, πάει να πει ότι έχεις κάποιο ενδιαφέρον. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ όλους αυτούς που μιλούν για μένα, γιατί με κάνουν να υπάρχω». Η Ελένη Φουρέιρα στην ίδια συνέντευξη τόνιζε, μεταξύ άλλων, ότι «αν δεν είχα άμυνες θα είχα πάθει κατάθλιψη και θα πήγαινα σε γιατρό».

Λίγα χρόνια πριν ο τηλεοπτικός σταθμός Star σε ρεπορτάζ του είχε αποκαλύψει το πραγματικό όνομα της τραγουδίστριας. Όπως δείχνει και η φωτογραφία από το το δελτίο ειδήσεων το πραγματικό όνομα της Ελένης Φουρέιρα λέγεται πως είναι: «FOURERA ENTELA KRISTAQ».


Ωστόσο πρέπει να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο πως δεν είναι λίγοι οι καλλιτέχνες που για χάρη της καριέρας τους έχουν αλλάξει το όνομά τους. 

Η Ελένη Φουρέιρα σήμερα πατάει γερά στα πόδια της και δεν διστάζει να δηλώσει δημόσια πως κατάγεται από την Αλβανία.

Σε πρόσφατη συνέντευξή που παραχώρησε η τραγουδίστρια αποκαλύπτει για πρώτη φορά τον τόπο καταγωγής της και εξηγεί παράλληλα τους λόγους που την ανάγκασαν να κρύψει από το κοινό που τη θαυμάζει και τη στηρίζει τα τελευταία χρόνια, τις ρίζες της.

«Εγώ έκρυψα ότι έχω γεννηθεί στην Αλβανία γιατί όταν πήγαινα στις δισκογραφικές, πριν καν μπω στις Mystique, δεν ήθελαν καν να το ακούνε. Ήταν για εκείνους πολύ ταμπού», δήλωσε στο περιοδικό Kool με αφοπλιστική ειλικρίνεια η τραγουδίστρια και συμπλήρωσε λίγο αργότερα: «Κι εγώ από μικρή δεν το καταλάβαινα, γιατί νιώθω Ελληνίδα. Δεν ξέρω άλλη γλώσσα, εδώ έμαθα γράμματα… Και γι’ αυτό είπα στον εαυτό μου ότι τίποτα δεν θα με εμποδίσει από το να κάνω αυτό που θέλω και να περάσω τα μηνύματά μου».

Από τα παιδικά της χρόνια βιώνει τον ρατσισμό ένα θέμα που κατά καιρούς έχει αναφερθεί στις συνεντεύξεις της. Τον βιώνει όμως ακόμα;

Από την ώρα που δόθηκε στη δημοσιότητα η τελευταία της συνέντευξη επώνυμοι και μη σχολίασαν τις δηλώσεις της.

Στη σελίδα της στο facebook έχουν σχολιάσει αμέτρητοι θαυμαστές της την δήλωση «βόμβα» που έκανε.

Πολλοί είναι αυτοί που την κατηγορούν που έκρυψε την καταγωγή της και πολλοί της δίνουν συγχαρητήρια που επέλεξε να βγει δημόσια και να μιλήσει.

Η Ειρήνη Παπαδοπούλου, που έχει δηλώσει πως γεννήθηκε στο Καζακστάν σχολίασε σε δηλώσεις της στην κάμερα του «Happy Day»: «Την νιώθω στο 100% την Ελένη γιατί βίωσα κι εγώ τον ρατσισμό. Εγώ είμαι από Έλληνες γονείς αλλά γεννήθηκα στο Καζακστάν και, όταν ήρθα στην Ελλάδα, σε ηλικία 5 ετών, δεχόμουν ρατσισμό», είπε στην κάμερα του «Happy Day» η Ειρήνη.

Στη συνέχεια η τραγουδίστρια πέταξε και το «καρφάκι» της για την καριέρα της Ελένης Φουρέιρα και είπε: «Πιστεύω ότι η αλήθεια πάντα είναι καλύτερη από το ψέμα. Την δικαιολογώ απόλυτα την Ελένη, αλλά πιστεύω θα έκανε μεγαλύτερη καριέρα αν έλεγε την αλήθεια».

Η δήλωσή της Φουρέιρα είχε σχολιαστεί και στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1

Αρχικά η Μαίρη Συνατσάκη δήλωσε πως η Ελένη Φουρέιρα δεν έλεγε ψέμματα για τις ρίζες από το Μεξικό αφού όπως λέει υπάρχουν. Η παρουσιάστρια αποκάλυψε ακόμη: «Έχει περάσει πολύ μεγάλα ζόρια, δηλαδή έχει ζήσει πόλεμο στα παιδικά της χρόνια». 

Με τη σειρά του ο Γιώργος Λιάγκας είπε: «Ελάτε στη θέση της. Η Ελλάδα είναι μια βαθιά ρατσιστική χώρα. Είμαστε μια χώρα ξενοφοβική. Το διαφορετικό δεν το αποδεχόμεθα. Μόνο κάτι Χριστούγεννα κάτι γιορτές όταν θέλουμε να δείξουμε τον φιλάνθρωπο χαρακτήρα μας». 

Ακόμη τόνισε: «Από μικρά παιδιά μάθαμε να μισούμε τους Αλβανούς, τους Βούλγαρους, τους Ρώσους. Οι γονείς γιατί στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά; Για να μην έρθουν σε επαφή με Αλβανούς. Άει στο διάολο πια, να πούμε την αλήθεια. Μικρά λέγαμε ο ένας στον άλλο, "πόσους Αλβανούς έχεις στην τάξη σου". Να σταματήσει εδώ αυτός ο ρατσισμός».

Ο Άρης Καβατζίκης χωρίς να θέλει να ωραιοποιήσει καταστάσεις και γεγονότα δήλωσε με τη σειρά του: «Με τον τρόπο που έγινε η αποκάλυψη νιώθεις και εσύ λίγο ηλίθιος και λίγο βλάκας γιατί νιώθεις και εσύ λίγο μέρος μιας συγκάλυψης», εξηγώντας στη συνέχεια πως η Ελένη Φουρέρια έπρεπε να δώσει την εν λόγω συνέντευξή λίγο νωρίτερα.

ΠΗΓΗ: protothema.gr
 
Top