Η ευρωπαϊκή ένωση ευρίσκεται στα πρόθυρα πλήρους διάλυσης  μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, ενώ πέντε χώρες μέλη  ετοιμάζονται να εξέλθουν  από το γερμανικής εμπνεύσεως «στρατόπεδο συγκεντρώσεως» με το όνομα ΕΕ, τονίζει πριν από λίγο ο βρετανικός τύπος .


Η Γαλλία, η Ολλανδία, η Αυστρία, η Φινλανδία και η Ουγγαρία είναι όλες έτοιμες να εγκαταλείψουν την ένωση , σύμφωνα με ειδικούς εμπειρογνώμονες στην γερμανική κυβέρνηση.

Οι Ευρωπαίοι  πολιτικοί ηγέτες προσπαθούν  να «κολλήσουν τα συντρίμμια» του χθεσινού αναπάντεχου αποτελέσματος του βρετανικού δημοψηφίσματος, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα Ντέιβιντ Κάμερον να αποχωρήσει άρον-άρον από την θέση του  πρωθυπουργού.

Στις Βρυξέλλες οι Ευρωπαίοι αρχηγοί καλούν για  σύσκεψη με στόχο την γρήγορη επίλυση της αποχώρησης  της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για να κατανοήσουμε την κρισιμότητα της καταστάσεως η σύσκεψη τελικά αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο.!!

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, δήλωσε ότι το Brexit ήταν ένα  «όχι ένα φιλικό διαζύγιο», προσθέτοντας ότι «δεν πρόκειται ποτέ να ήταν κάτι βελούδινο ούτως ή άλλως».

Αποδεχόμενος το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Πέμπτης, ο ίδιος  δήλωσε ότι η ΕΕ επιθυμεί  να κόψει τους δεσμούς της  με το Ηνωμένο Βασίλειο, το συντομότερο δυνατό.

«Οι Βρετανοί αποφάσισαν ότι θέλουν να εγκαταλείψουν  την Ευρωπαϊκή Ένωση, γι “αυτό και  δεν έχει κανένα νόημα να περιμένουμε μέχρι τον Οκτώβριο για να προσπαθήσουμε  να διαπραγματευτούμε τους όρους της απόσυρση τους», τόνισε ο Γιούνκερ .

Οι φόβοι για το μέλλον της Βρετανίας μετά το Brexit χαλάρωσαν χθες το βράδυ μετά  την ανακοίνωση των  ΗΠΑ και του Καναδά, ότι θα συναφθούν νέες  εμπορικές συμφωνίες με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι η Βρετανία θα παραμείνει ένας «απαραίτητος εταίρος».

Η Γερμανία από την άλλη πλευρά , έριξε στο τραπέζι την ιδέα για νέες συμφωνίες με χρηματοδότηση από την ΕΕ, προτρέποντας την Βρετανία να έχει μια σχέση  «συνδεδεμένης χώρας εταίρου» μετά το Brexit.

Η ίδια έκθεση από το υπουργείο Οικονομικών του Βερολίνου, αναφέρει ότι  πέντε άλλες χώρες –μέλη είναι στην πόρτα της εξόδου από την ένωση ενώ η  δυσαρέσκεια αυξάνεται. Ο ηγέτης ενός από τις  υποψηφίων χωρών  της Ουγγαρίας,  Βίκτορ Ορμπάν, προειδοποίησε η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει τους τρόπους της .

«Οι Βρυξέλλες πρέπει να ακούσουν  την φωνή του λαού, αυτό είναι το μεγαλύτερο μάθημα από αυτή την απόφαση», είπε ο ίδιος.

Όπως λοιπόν γίνεται κατανοητό η «επανάσταση» των Ευρωπαίων μόλις ξεκίνησε και έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της.

Σύμφωνα με έγκυρους αναλυτές , ειδικά οι Γερμανοί ούτε και τώρα κατανόησαν το «μήνυμα» του BREXIT. Η Ευρώπη δεν επιθυμεί ένα Δ’ Ράιχ σε οποιαδήποτε μορφή και τρόπο και θα κάνει ότι δυνατόν να το «εξουδετερώσει».

Οι Γερμανοί όμως βιάζονται να ενοποιήσουν την Ευρώπη «ατάκα και επιτόπου», διαλύοντας τις ένοπλες δυνάμεις των χωρών μελών και καταλαμβάνοντας και την πολιτική εξουσία  τους μέσω των νέων μεθόδων που είχαν σχεδιαστεί.

Σε μια τέτοια προσπάθεια οι κάτοικοι αυτής της ηπείρου θα απαντήσουν με τον πλέον δυναμικό τρόπο , μη δεχόμενοι στο τέλος της οικονομική ένωση της ΕΕ με τις ΗΠΑ με την περιβόητη συμφωνία της  ΤΤΙΡ.

 
Top