Οι λεπτομερείς περιγραφές των δραστών, ο ληστής με την Aston Martin, το μυστήριο με την άγνωστη σκόνη στο αυτοκίνητο του κομμωτή, ο ειδικός φρουρός με τη χλιδάτη ζωή  και η λάθος αναγνώριση του Αλβανού κακοποιού με τα ...χίλια πρόσωπα και τα 40 ονόματα.

Αυτά είναι μερικά από τα απίστευτα στοιχεία που περιλαμβάνει η δικογραφία της υπόθεσης με την απόπειρα ληστείας και τραυματισμού του κομμωτή των επωνύμων Πάνου Καλλίτση, που αποκαλύπτει το protothema.gr. 


Η υπόθεση εξιχνιάστηκε όπως φαίνεται από το διαβιβαστικό της Αστυνομίας μετά τη “σάρωση” των τηλεφωνικών κλήσεων που έγιναν στο τρίγωνο Λυκαβηττός – Χαλάνδρι – Ομόνοια και το “λοκάρισμα” των τριών τηλεφώνων που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να επικοινωνούν μεταξύ τους. 
    
Στις καταθέσεις τους στο Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, οι δύο συλληφθέντες, δηλαδή ο ειδικός φρουρός και ο Ιρακινός «δίνουν» τον 3ο συλληφθέντα, έναν 42χρονο κρατούμενο, σεσημασμένο για ληστείες με το μικρό όνομα Παντελής ως τον ιθύνοντα νου της ληστρικής επίθεσης. Ο ίδιος αρνήθηκε να πει το παραμικρό στην κατάθεσή του, όμως οι αστυνομικοί στη δικογραφία συμπεριέλαβαν και μια υπόθεση του 2009 η οποία αφορά σε ληστεία χρηματαποστολής των ΕΛΤΑ στα Πετράλωνα με λεία 3.000.000 ευρώ και στην οποία συμμετείχε και ο Παντελής, δηλαδή ο ποινικός που ήταν μέλος της συμμορίας που επιτέθηκε στον Πάνο Καλλίτση. Μάλιστα, τότε ο ίδιος είχε αποκαλύψει στους αστυνομικούς ότι από αυτή την υπόθεση πήρε 400.000 ευρώ εκ των οποίων τις 100.000 τις έδωσε για να αγοράσει μια πανάκριβη Aston Martin. 




Αξίζει να τονιστεί πως στα πειστήρια υπάρχει και μια αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε άγνωστη ουσία βάρους 0,3 γραμμαρίων χρώματος καφέ που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του κομμωτή και η οποία έχει σταλεί για ανάλυση προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς είναι... 
    
Την ίδια ώρα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στις 8 Φεβρουαρίου,  μια εβδομάδα μετά τη δολοφονική επίθεση της 30ης Ιανουαρίου στο σπίτι του κομμωτή στο Λυκαβηττό, ο Καλλίτσης, φέρεται να αναγνώρισε, χωρίς να είναι 100% σίγουρος, σε φωτογραφίες που του έδειξαν οι αστυνομικοί έναν Αλβανό κακοποιό με χίλια πρόσωπα και άλλα τόσα ονόματα ως τον άνθρωπο που πάτησε τη σκανδάλη στο “μαύρο όπλο” που όπως περιέγραφε στην κατάθεσή του “εξείχε κάτι μεγάλο σαν χωνί”, και τον πυροβόλησε τονίζοντας πως τα χαρακτηριστικά του ήταν “1.70-1.75μ περίπου, είχε σκουρόχρωμα μάτια με μαύρους κύκλους, το πρόσωπο του ήταν ωχρό”.
    
Μετα τη σημερινή απολογία τους, ο συλληφθείς ειδικός φρουρός και ο σεσημασμένος ληστής με ην Aston Martin κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Ο Ιρακινός,δηλαδή ο τρίτος κατηγορούμενος ληστής, θα απολογηθεί αύριο Τετάρτη επειδή ο δικηγόρος του δήλωσε κώλυμμα.


Η κατάθεση του ειδικού φρουρού

Στην κατάθεσή του ο ειδικός φρουρός που υπηρετεί στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ Αθηνών τόνισε: «Είμαι ειδικός φρουρός στην Αστυνομία από το 2008 και έχω υπηρετήσει σε διάφορες υπηρεσίες στο κέντρο της Αθήνας. 

Στην αρχή δούλευα στο Α.Τ Συντάγματος και μετά πήγα στις πεζές στην Ομόνοια. Από το 2011, υπηρετώ στη ΔΙ.ΑΣ Αθηνών στην αρχή με μοτοσικλέτα και στη συνέχεια σε περιπολικό. Οι περισσότερες παρέες μου είναι αστυνομικοί. Επίσης κάνω παρέα με μια ξαδέρφη μου που μένει στο Βοτανικό. Μαζί έχουμε πάει και στην Πάτρα που μένει μόνιμα η αδερφή της που είναι παντρεμένη και ο άνδρας της έχει ένα κατάστημα ΠΡΟ-ΠΟ και ένα φαστφουντάδικο. 

Πριν μερικούς μήνες που είχα πάει στην Πάτρα γνώρισα ένα φίλο του τον Παντελή που όπως μου είπε ήταν αδειούχος από τις φυλακές όπου κρατούνταν για ληστεία σε χρηματαποστολή. Μαζί του έκανα παρέα, δηλαδή μιλούσαμε για διάφορα πράγματα σχετικά με τις φυλακές και άλλα σε στυλ κουτσομπολιού πιο πολύ, όχι κάτι σοβαρό. Ανταλλάξαμε τηλέφωνα και κάποιες φορές με πήρε από τη φυλακή για να δει τι κάνω. 

Πάνω στα κουτσομπολιά που κάναμε για άτομα τα οποία βγαίνουν στην τηλεόραση και πάνω στην κουβέντα του είπα ότι είχα μάθει ότι ένας κομμωτής, ο Καλλίτσης έχει πολύ δουλειά στο μαγαζί του και κυκλοφορεί με χρήματα στο αυτοκίνητο του. Αυτός τότε θυμάμαι ότι γέλασε και δεν ξανά είπαμε κάτι πάνω σε αυτό. Τέλος Ιανουαρίου που θα έβγαινε με άδεια μου είπε να συναντηθούμε στην Αθήνα για κάτι που με θέλει. Την 30.1.16, βγήκε με άδεια και συναντηθήκαμε στον Κολωνό. 

Εκεί μου είπε ότι θέλει από εμένα να τον βοηθήσω σε κάτι και ότι θέλει ακόμη ένα άτομο και εγώ του σύστησα τον Ιρακινό. Μου είπε ότι από εμένα ήθελε να ακολουθήσω ένα άτομο και να του πω που πάει. Τον ρώτησα για ποιον πρόκειται και μου είπε για τον Καλλίτση. Ακόμα μου είπε ότι έμαθε που μένει και θα τον περίμενε εκεί για να διαρρήξει το αυτοκίνητο και να πάρει τα χρήματα. Εγω αισθάνθηκα άσχημα και δεν ήθελα να συμμετέχω σε αυτό. 

Μου είπε ότι μόνο εγώ μπορώ να τον βοηθήσω και ότι είχε μεγάλη ανάγκη. Και τελικά δέχτηκα να το κάνω μια φορά και να μη μου ξαναζητήσει ποτέ κάτι τέτοιο. Μου έδωσε ένα έτοιμο τηλέφωνο και μου είπε ότι με αυτό θα επικοινωνούμε. Τότε έφυγα από εκείνο το σημείο και πήγα προς το βράδυ στο μαγαζί του Καλλίτση. Μαζί έφυγαν ο Παντελής και ο Ιρακινός. 

Όταν έφθασα εκεί και είδα το αυτοκίνητο του Καλλίτση να είναι εκεί πήγα σε ένα καρτοτηλέφωνο στο Υγεία και πήρα τηλέφωνο στον Παντελή γιατί το κινητό που μου έδωσε δεν είχε μονάδες. Μετά έβαλα και μιλούσαμε σε αυτό. Αφού έφυγε ο Καλλίτσης τον ακολούθησα και ενημέρωνα τον Παντελή στο τηλέφωνο που μου είχε δώσει. 

Ο Καλλίτσης μόλις έφυγε από το κομμωτήριο, έκανε δεξιά σε ένα περίπτερο και ανέβηκε μια ανηφόρα ενώ εγώ βγήκα στην Κηφισίας, έκανα αναστροφή, μετά έστριψα στην Αλεξάνδρας, πήγα στο σπίτι του Καλλίτση πάνω από την Αμερικανική πρεσβεία στον περιφερειακό. Σε όλη τη διαδρομή δεν τον έβλεπα και από ένα σημείο και μετά τον είχα χάσει. Φθάνοντας στο σπίτι του Καλλίτση άκουσα φωνές και είδα πολλά αυτοκίνητα εκεί. 

Φοβήθηκα, άλλαξα δρόμο και πήγα στο σπίτι μου. Μετά από καμία ώρα, ήρθε στο σπίτι μου ο Παντελής, μου είπε να του δώσω το τηλέφωνο μου για να πάρει τηλέφωνο στη μητέρα του στο Αίγιο. Για εκεί μου είπε ότι έγινε μαλακία. Τον ρώτησα τι έγινε και μου είπε ότι μου την έπεσε και για να τον αποφύγει αναγκάστηκε να του ρίξει. Μετά από δύο ημέρες πήγα στο Βόλο και πήρα τηλέφωνο τον Παντελή από καρτοτηλέφωνο. Είχα ακούσει στις ειδήσεις τι έγινε και ήμουν πολύ αγχωμένος. Αυτός μου είπε “όλα καλά” και τίποτε άλλο». 


Αξίζει  να τονισθεί ότι ο ειδικός φρουρός που όπως επεδείκνυε στο προφίλ του στο facebook έκανε χλιδάτη ζωή με κότερα, πρώτα τραπέζια στα μπουζούκια, ιππασία και ταξίδια στα αραβικά εμιράτα που δεν συνάδει με το προφίλ και σίγουρα μηνιαίο εισόδημα ενός αστυνομικού, την ημέρα της σύλληψης του στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος είχε νοικιάσει μια πανάκριβη Mercedes για να συναντήσει τον 42χρονο ληστή που ερχόταν από τις φυλακές Αγίας Χανίων στην Αθήνα. 




Τι είπε ο Ιρακινός στην κατάθεση του

Στην προανακριτική που έδωσε στους αστυνομικούς του “Ανθρωποκτονιών” ο τρίτος συλληφθείς με καταγωγή από το Ιράκ, τονίζει “Είμαι στην Ελλάδα από το 2011, μιλάω και καταλαβαίνω καλά τα ελληνικά. Έχω δουλέψει σε μπαρ στην Ομόνοια και έχω πάει και μια φορά στην Πάτρα να μαζέψω ελιές να βοηθήσω έναν παππού. 

Θέλω να σας πω όλη την αλήθεια γιατί το έχω βάρος στη συνείδηση μου. Για αυτά που μου λέτε ότι έκανα στο σπίτι του κομμωτή, θα σας πω πως ακριβώς έγιναν τα πράγματα για να καταλάβετε τι λέω. Εγώ κάνω παρέα με ένα παιδί που το λένε Θανάση και είναι αστυνομικός. Με πήρε τηλέφωνο την ημέρα που έγινε το περιστατικό κατά το μεσημεράκι και μου είπε να κάνουμε μια δουλειά εύκολη για να βγάλουμε λεφτά. 

Μόλις βράδιασε και εγώ ήμουν στην πλατεία Καραισκάκη και έπινα καφέ με πήρε τηλέφωνο ο Θανάσης και μου είπε που είσαι. Ήρθε μετά από λίγο με το αμάξι του, ένα τζιπ άσπρο, δεν ξέρω τι μάρκα ήταν και πήγαμε σε ενα σπίτι κοντά στο Λυκαβηττό. Δεν ήξερα καν ποιος έμενε εκεί. Μου είπε να κάτσω απέναντι από ένα σπίτι που είχε υπόγειο γκαράζ. Απέναντι από το σπίτι υπήρχαν δέντρα και χόρτα και το σπίτι ήταν σε μια γωνιά ακριβώς μπροστά στο δρόμο. Ήταν περίπου 21:00. 

Ο Θανάσης μου είπε να περιμένω εκεί στο δρόμο και να βλέπω αν έρχεται η Αστυνομία για να τον πάρω τηλέφωνο να τον ειδοποιήσω. Δεν θυμάμαι το τηλέφωνο που μου είχε δώσει ο Θανάσης να τον πάρω σε περίπτωση που θα ερχόταν η Αστυνομία, αλλά θυμάμαι ότι το είχα σημειώσει γιατί το τηλέφωνο το είχε πάρει μόνο για αυτή τη δουλειά. Δεν ξέρω ποιοι μπήκαν στο γκαράζ του κομμωτή και τι έγινε, ούτε άκουσα πυροβολισμούς. 

Το μόνο που είδα ήταν κάποια στιγμή, κάποιον να τρέχει από το γκαράζ του κομμωτή και τότε φοβήθηκα και άρχισα α τρέχω και εγώ. Έφυγα με τα πόδια από τον περιφερειακό Λυκαβηττού και μετά πήρα ταξί και πήγα στην Ομόνοια. Απο εκεί, πήγα στο σπίτι του Θανάση και τον ρώτησα τι έγινε. Αυτός μου είπε τίποτα, σήκω και φύγε. Δεν μου έδωσε ούτε λεφτά. 

Απλά μου είπε να σβήσω τις φωτογραφίες που είχαμε μαζί στο facebook και να αλλάξω τον αριθμό του κινητού γιατί έγινε μαλακία. Δεν ήξερα ότι είχαν όπλα αυτοί που μπήκαν στο σπίτι του κομμωτή, ούτε ότι πυροβόλησαν κάποιον”. 

Οι υπόλοιπες καταθέσεις


Στη δικογραφία μπήκε και μια υπόθεση του 2009 για τη ληστεία σε χρηματαποστολή των ΕΛΤΑ που συμμετείχε και ο ίδιος δράστης και με τη λεία αγόρασε μια Aston Martin.



Η λάθος αναγνώριση ενός σεσημασμένου Αλβανού


Η κατάθεση της συζύγου του κομμωτή Έλενας Χριστοπούλου


Η περιγραφή των δραστών όπως την έδωσε στην κατάθεση του ο κομμωτής


Ο δικηγόρος του Ιρακινού, Χρήστος Ντιβανίδης


Ο δικηγόρος του ειδικού φρουρού Θάνος Πλεύρης



 
Top