Τα βίαια ξεσπάσματα του 49χρονου, ο οποίος για χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα φαίνεται να οδήγησαν τον 85χρονο πρώην πιλότο να πάρει την τραγική απόφαση να σκοτώσει το ίδιο του το παιδί και να αυτοκτονήσει.

Στο σημείωμα που άφησε λέει ότι το έκανε για να μη φορτωθεί ο μικρότερος γιός του το βάρος του διαταραγμένου του αδελφού. Η μαρτυρία του 43χρονου γιου που ζούσε στην Αθήνα αποκαλύπτει το μέγεθος της τραγωδίας.

«Είχα μιλήσει και με τους δύο το προηγούμενο βράδυ, δεν περίμενα ότι θα συμβεί αυτό. Μην πιστεύετε ότι αν έφτασε ο πατέρας μου σε αυτό το σημείο, το έκανε ελαφρά τη καρδία. Δεν σκοτώνει κανείς το παιδί του έτσι για πλάκα. Προφανώς αν μου έλεγε κάτι θα τον εμπόδιζα. Μου άφησε σημείωμα να το διαβάσω την επόμενη μέρα...» εξηγεί.

Ο 43χρονος που ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο πατέρας του σκότωσε το μεγαλύτερο αδελφό του και αυτοκτόνησε μιλώντας στο Πρώτο Θέμα είπε ότι ο 85χρονος πατέρας του αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια.

«Ήταν 40 χρόνια στην πολεμική αεροπορία και 20 χρόνια δούλευε στην Ολυμπιακή. Έπαιρνε τις ψυχές 300 ανθρώπων κάθε ημέρα στα χέρια του. Δεν είχε άγχος, πίστευε στον εαυτό του. Το άγχος το απέκτησε τώρα με τα μνημόνια. Ήταν ταλαιπωρημένη η υγεία του αλλά και η ψυχολογία του. Δεν ήταν ψυχοπαθής ο πατέρας μου. Ο αδερφός μου είχε ψυχολογικά προβλήματα 30 χρόνια» επισημαίνει.

Οι πτυχές μιας βασανιστικής ζωής πίσω από τις κλειστές πόρτες στο σπίτι της οικογένειας στο Βραχάτι, εξαιτίας των ψυχολογικών προβλημάτων του 49χρονου, έρχονται στο φως μετά το έγκλημα.

«Ζήσανε δύσκολή ζωή, είναι δύσκολες οι ψυχικές ασθένειες, ταλαιπωρούνε οικογένειες. Καβγάδες γίνονταν αλλά εγώ δεν ήμουν παρών, συνεχώς για να ξέρω σε τι έκταση. Μου άφησε σημείωμα, μου έγραφε ότι θα αρρωστήσω και εγώ από τη στεναχώρια μου στο τέλος» καταλήγει ο 43χρονος γιος.

Ο 49χρονος είχε δεχτεί έξι πυροβολισμούς στο θώρακα. Ο 85χρονος πατέρας αμέσως μετά, βγήκε στην αυλή του σπιτιού και αυτοκτόνησε.

 
Top