Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (23/6) σε πασίγνωστο καλοκαιρινό θέρετρο, μπροστά στα μάτια εκατοντάδων τουριστών!


Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα στην Αγία Νάπα της Κύπρου. 

Νεκρός είναι ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης ο οποίος ήταν και ο στόχος της εγκληματικής ενέργειας του 2012 όταν είχαν σκοτωθεί πέντε άτομα που εργαζόντουσαν ως φρουροί του. Επίσης νεκρός είναι ένας αστυνομικός με τη γυναίκα του και ένας εκ των δραστών. Σοβαρά τραυματισμένος είναι ακόμα ένας αστυνομικός ο οποίος φέρεται να είναι αυτό που πυροβόλησε και σκότωσε τον έναν δράστη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχε και δεύτερος δράστης ο οποίος διέφυγε.


Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr πριν από λίγο εντοπίστηκε ένας άντρας νεκρός σε βενζινάδικο κοντά στο σημείο που υπήρξε νωρίτερα η ανταλλαγή πυροβολισμών με τους 4 νεκρούς. Εικάζεται νεκρός είναι ο δεύτερος δράστης ο οποίος τραυματίστηκε και διέφυγε, χωρίς όμως να μπορεί να πάει μακριά.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο protothema.gr ότι ο επιχειρηματίας συνέτρωγε μαζί με τους δύο αστυνομικούς και τη σύζυγο του ενός όταν εμφανίστηκαν οι δύο δράστες και άρχισαν να πυροβολούν. Ο ένας εκ των αστυνομικών έβγαλε το όπλο του και ανταπέδωσε τα πύρα σκοτώνοντας τον έναν δράστη ο οποίος είναι αλλοδαπός και μάλλον εκτελούσε «συμβόλαιο θανάτου». Στο εστιατόριο βρισκόντουσαν και τα παιδιά του αστυνομικού που σκοτώθηκε τα οποία είδαν τους γονείς τους να πέφτουν νεκροί.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πληρωμένοι δολοφόνοι από την Ελλάδα είχαν επίσης εκτελέσει στις 23 Ιουνίου του 2012 τους πέντε φρουρούς του επιχειρηματία, στον ίδιο ακριβώς δρόμο. Επίσης στις 21 Ιουνίου του 2014 είχε δολοφονηθεί ο πατέρας του επιχειρηματία, Φάνου Καλοψιδιώτη. 

Τι είχε γίνει το 2012

Η δολοφονία του επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη αργά χθες το βράδυ στην Αγία Νάπα της Κύπρου, είναι η συνέχεια μια ιστορίας αίματος. Ο Φάνος Καλοψιδιώτης ήταν ο στόχος του πενταπλού φόνου ακριβώς τέσσερα χρόνια πριν (23/6/2102) στην ίδια οδό (οδός Καταλυμάτων). Τότε οι δράστες νομίζοντας πως επέβαινε σε αυτοκίνητο εκτέλεσαν τους πέντε σωματοφύλακες του. Δράστες οι Έλληνες υπήκοοι Δ. Μαμαλικόπουλος και  Α. Τσεχειλίδης που είχαν «μισθωθεί» για να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου. Και οι δύο ήταν γνωστοί στον αντιεξουσιαστικό χώρο στην Ελλάδα ενώ ο Μαμαλικόπουλος θεωρήθηκε και πιθανός δράστης της δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Μαμαλικόπουλος και Τσεχειλίδης  εκτίουν ποινές πεντάκις ισοβίων.

Στις 21 Ιουνίου του 2014 στην Αγία Νάπα δολοφονήθηκε ο πατέρας του Φάνου Καλοψιδιώτη, Γιάννης 77 ετών.

Οι επίμονοι δράστες πέτυχαν τελικώς να σκοτώσουν και τον Φάνο Καλοψιδιώτη μετά από αλλεπάλληλες απόπειρες εναντίον του μερικές εκ των οποίων αποτράπηκαν τη τελευταία στιγμή.

Το 1996 είχε σκοτωθεί από έκρηξη βόμβας ο αδελφός του Φάνου Καλοψιδιώτη, Άντρος.

Ο Φάνος Καλοψιδιώτης από το 1984 ζούσε στις ΗΠΑ όπου παρέμεινε μετά τις σπουδές του. Μετά την δολοφονία του αδελφού του το 1996 ο πατέρας του τον προέτρεπε να επιστρέψει στη Κύπρο, κάτι που έγινε το 2004. Η δραστηριότητα του φαίνεται να ενόχλησε συμφέροντα στη περιοχή αλλά και σε άλλες περιοχές της Κύπρου και αυτό οδήγησε σε καταστάσεις που είχαν ως αποτέλεσμα την προσπάθεια φυσικής του εξόντωσης.


 
Top