Με σκυμμένο το βλέμμα, ζητώντας συγγνώμη από τους γονείς του αλλά και από τους γονείς του Τάσου, ο 14χρονος βρίσκεται σε ψυχολογικό σοκ αφού ακόμη δεν έχει συνειδητοποιήσει το κακό που προκάλεσε. Ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί τον παρακολουθούν ενώ κοντά του βρίσκονται και οι γονείς που ακόμη δεν έχουν εμφανιστεί στο χωριό. 


Άλλωστε η ντροπή είναι τέτοια αλλά και ο θυμός που έχουν με τον ίδιο τους τον εαυτό που, όπως λέει και ο δικηγόρος τους, δεν έχουν καν στο μυαλό τους την προοπτική της επιστροφής τουλάχιστον για το επόμενο χρονικό διάστημα. Ο πατέρας και μάνα του 14χρονου δράστη δεν μπορούν ούτε οι ίδιοι να πιστέψουν πως τους βρήκε αυτό το κακό ενώ δεν μιλούν και δεν απαντούν στα τηλέφωνα ακόμη και στενών συγγενών τους. 

Με τον μόνο που έχουν επικοινωνία είναι ο δικηγόρος τους, ο οποίος, μιλώντας στο protothema.gr, εξηγεί ότι "η ανακριτική διαδικασία θα συνεχιστεί και όλες οι απαραίτητες ενέργειες που ακολουθούνται σε τέτοιες δύσκολες ποινικά περιπτώσεις. Αυτή τη στιγμή το παιδί βρίσκεται κάτω από έντονη ψυχολογική πίεση και πρέπει να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα. Γι' αυτό φροντίζουν οι ψυχολόγοι που το παρακολουθούν άλλωστε και εγώ ο ίδιος έχω γνώση της κατάστασης δεν επιμένω να τον ζορίζω αφού σίγουρα πρόκειται για μια περίπτωση πολύ ιδιαίτερη". 


Ο κ. Θοδωρής Σιμόπουλος προσθέτει επίσης, δίνοντας και την εικόνα των γονέων του μικρού δράστη ότι: "οι γονείς δεν πρόκειται να επιστρέψουν στο χωριό και θα παραμείνουν δίπλα στο γιο τους. Είναι μια οικογενειακή τραγωδία η οποία τους έχει συγκλονίσει αφού με την οικογένεια του θύματος διατηρούσαν φιλικές σχέσεις".

Σε κατάσταση σοκ το χωριό

Τρεις ημέρες μετά το φονικό οι κάτοικοι του χωριού ακόμα προσπαθούν να κατανοήσουν τι συνέβη ανάμεσα στους δύο φίλους. 

«Πολλά πράγματα τα μάθαμε τώρα. Μετά το έγκλημα. Και τα παιδιά τώρα έβγαλαν κάποια πράγματα που δεν τα έβγαζαν πριν… για τα μαλώματα τους και τις παρέες τους» λέει χαρακτηριστικά κάτοικος του χωριού που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της.

Σύμφωνα με την ίδια ο 14χρονος δράστης είχε δείξει σημάδια βιαιότητας στο παρελθόν. «Έδειχνε κάποια στοιχεία από μικρό, με κάποια μαλώματα και κάτι τέτοια. Κατά κάποιον τρόπο ήταν ο τσαμπουκάς του σχολείου είχε κάποια τέτοια στοιχεία. Τα παιδιά μου δεν μου είχαν πει κάτι ότι τους πειράζει…. γιατί δεν έκαναν και τόση παρέα μαζί τους αλλά από αυτά που έβλεπαν». 

Όσον αφορά τους ισχυρισμούς του μικρού αγοριού ότι είχε πέσει θύμα bullying η ίδια απαντά ότι «δεν δεχόταν μπούλινγκ όχι. Όπως το λένε δηλαδή. Είναι παιδιά και είναι πράγματα τα οποία γίνονται καθημερινά στα παιδιά, ότι κάνουν όλα τα παιδιά του κόσμου. Δεν ήταν το bullying που θεωρείται bullying δηλαδή».

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του εγκλήματος από την ιατροδικαστή

Κι ενώ οι έρευνες για το αποτρόπαιο περιστατικό βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, οι λεπτομέρειες που αποκάλυψε η ιατροδικαστής σοκάρουν στην κυριολεξία. 

Συγκεκριμένα, είπε ότι ο 14χρονος πήρε ένα μαχαίρι οικιακής χρήσης και έκοψε την καρωτίδα του 14χρονου Τάσου, ωστόσο  υπήρξαν και μερικά επιπόλαια τραύματα, που αποδεικνύουν πως μεταξύ των δύο αγοριών υπήρξε πάλη.

Το θύμα τραυματίστηκε στο μάτι με μαχαίρι, στον αυχένα, ενώ ο θύτης αποπειράθηκε να τον στραγγαλίσει.  Το θανάσιμο χτύπημα ήταν αυτό στην καρωτίδα με το μαχαίρι, το οποίο φαίνεται ότι δόθηκε με όλο το μένος εκ μέρος του δράστη. 

«Έκλεισα δύο σπίτια» λέει ο πατέρας του

Τη σιωπή του σπάει για πρώτη φορά ο πατέρας του 14χρονου ο οποίος το περασμένο Σάββατο σκότωσε τον συνομήλικο φίλο του στο χωριό Γέφυρες Θεσσαλονίκης.

«Έκλεισα δύο σπίτια δεν μπορώ να μιλήσω για αυτό» λεει στο protothema.gr ο πατέρας του ανήλικου δράστη, ο οποίος σήμερα απολογείται για την αποτρόπαια πράξη του.

Στο ερώτημα τι ήταν αυτό που έκανε το παιδί του να τραυματίσει θανάσιμα με μαχαίρι στην καρωτίδα τον φίλο του, ο πατέρας του 14χρονου ψελλίζει «δεν μου είχε πει ποτέ ότι είχε πρόβλημα… κάτι είχε αλλά τα κράταγε μέσα του». 

«Με την οικογένεια ήμασταν φίλοι, τώρα τι έγινε και από εκεί και μετά… παιδιά, παιδιά ήταν αυτά, δεν ξέρω τι σκεφτόταν ο δικός μου» προσθέτει.

Ο παππούς του, του έλεγε «ό,τι σε ενοχλεί, το σκοτώνεις»

Την ίδια ώρα συγκλονίζει όσα λέει συγγενής του 14χρονου για τον τρόπο με τον οποίο είχε μεγαλώσει. Καθοριστική για τον ψυχισμό του φαίνεται ότι ήταν η ανατροφή που του είχε δώσει ο παππούς του ο οποίος, όπως λέει ο ίδιος συγγενής, τον παρότρυνε να προβαίνει σε πράξεις που δεν ταίριαζαν με την ηλικία του.

«Μακάρι να μπορούσα να πω κάτι καλό για αυτό το παιδί αλλά δεν μπορώ. Πρέπει να πω την αλήθεια. Έσφαξε τον  Τάσο σαν να ηταν ζώο. Ο παππούς του τού έλεγε "ό,τι σε ενοχλεί και δεν σου αρέσει να το σκοτώνεις". Γαλουχήθηκε με αυτό τον άσχημο τροπο» λέει στο protothema.gr

«Είμαστε συγγενείς δεύτερου βαθμού και με πονάει η κατάληξη αυτού του παιδιού. Του έλεγε ο παππούς σφάξε τη κότα, σκότωσε το σκύλο για να γίνεις άντρας. Ηταν λάθος αυτό που έκανε ο παππούς. Κυκλοφορούσε στο σχολείο με σουγιά. Ένα τέτοιο παιδί δεν το κοροϊδεύεις, το φοβάσαι, και εμένα το παρουσιαστικό του με τρόμαζε πολύ παρόλο που είναι μόνο 14 ετών. Αν περνούσε ένα σκυλάκι έξω απο το σπίτι του, το σκότωνε. Δεν ηταν φυσιολογικό παιδί κάτι του έφταιγε και ξεσπούσε με αυτό το τροπο. Οι γονείς όφειλαν να είχαν δει το πρόβλημα του» καταλήγει.

 
Top