Tη στιγμή που ο Β.Πούτιν επισκέπτονταν το Ιερό Βουνό της Ορθοδοξίας το Άγιον Όρος, αναλαμβάνοντας την υπεράσπιση και στήριξη της Αληθινής Θρησκείας ο Ρ.Τ.Ερντογάν συγκέντρωσε χιλιάδες φανατικούς μουσουλμάνους, μέλη του Ιδρύματος Νεολαίας της Ανατολής, έξω από την Αγία Σοφία μια μέρα πριν την επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης, που έπεσε στις 29 Μαΐου του 1453 για να απαιτήσουν το στολίδι της Ορθοδοξίας να λειτουργήσει ως τζαμί!




Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Συγκεντρώθηκαν έξω από τον  Ιερό Ναό της της Αγίας Σοφίας το Σάββατο, απαιτώντας  το δικαίωμα να προσευχηθούν εκεί, θέλοντας να μετατραπεί ο χώρος αυτός σε τέμενος όπως είχε μετατραπεί μετά την Άλωση της Πόλης το 1453 μέχρι που ο Κεμάλ Αττατούρκ το 1937 την έκανε  μουσείο.

Ένας ιμάμης ηγήθηκε μιας προσευχής μπροστά από την Αγία Σοφία και το πλήθος των ισλαμιστών ζητούσε εκ νέου να μετατραπεί 
σε έναν μουσουλμανικό τόπο λατρείας.

«Ας σπάσουμε τις  αλυσίδες, ανοιχτή Αγία Σοφία», φώναζαν τα πλήθη που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία μπροστά από την εκκλησία 

«Στο όνομα των χιλιάδων αδελφών μας απαιτούμε να μας  επιτραπεί να προσευχηθούμε μέσα στο τζαμί της Αγίας Σοφίας», δήλωσε ο Σαλίχ Τουρχάν, ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεολαίας Ανατόλια που διοργάνωσε τη διαδήλωση.

Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί να συμπέσει με τους εορτασμούς για την επέτειο της  οθωμανικής κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης.

Την ίδια στιγμή που ο Πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν επισκέπτονταν το Άγιο Όρος και προσκυνούσε την Παναγίας από κοινού με τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν επέλεξε να προχωρήσει σε αυτήν την προκλητική ενέργεια κατά Ελλήνων και Ρώσων προσβάλοντας την Ορθοδοξία.

Σημειώνεται ότι πριν από έξι μήνες η Ρωσία απαίτησε από την Τουρκία την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην Ορθοδοξία ως ένδειξη "καλής θέλησης" από την Άγκυρα και το Ισλάμ και θα χρηματοδοτούσε την αποκατάσταση του συμβόλου της Χριστιανοσύνης προσφέροντας και τους καλύτερους επιστήμονες και συντηρητές της.

Μετά από ψήφισμά της η ρωσική Δούμα ζήτησε την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στο ορθόδοξο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως. 

«Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει την Τουρκία και το Ισλάμ να αποδείξει ότι υπάρχει  καλή θέληση , υπεράνω της πολιτικής, και είναι αναγκαία η επιστροφή της  Αγίας Σοφίας στην χριστιανοσύνη», δήλωσε ο επικεφαλής της  κοινοβουλευτικής ομάδας για την προστασία των χριστιανικών αξιών SergeI  Gavrilov. 

"Θα συμμετάσχουμε στη χρηματοδότηση, καθώς και στην συμμετοχή της αποκατάστασης του   χριστιανικού μνημείου από τους καλύτερους Ρώσους  συντηρητές και  επιστήμονες".

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν έκτοτε απαντάει με συνεχείς προκλητικές ενέργειες επιχειρώντας να κάνει την Αγία Σοφία μουσουλμανικό τέμενος.

Σε μια εξωφρενική κίνηση προχώρησαν πριν δύο μήνες οι Τούρκοι κατασκευάζοντας και ανοίγοντας στο Άμστερνταμ μουσουλμανικό τέμενος με το όνομα "Αγία Σοφία" και πιστό αντίγραφο του Ιερού Συμβόλου της Ορθοδοξίας.   

Με την κίνηση αυτή η Τουρκία θέλει να προετοιμάσει διεθνώς τον κόσμο για την πραγματοποίηση των ονείρων του Ρ.Τ.Ερντογάν που θέλει και έχει υποσχεθεί ότι θα μετατρέψει την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη σε τέμενος.   

Οι Τούρκοι έδωσαν πανηγυρικό τόνο στα εγκαίνια του νέου μεγάλου μουσουλμανικού τεμένους στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας με το κλαπέν όνομα "Αγία Σοφία" και ενώ πριν λίγες εβδομάδες είχε προηγηθεί το αιματηρό ισλαμικό χτύπημα των Βρυξελλών.

Η Μόσχα μετά την κατάρριψη από την Τουρκία του μαχητικού της, υποστηρίζει και υιοθετεί όλες τις ελληνικές θέσεις ως προς τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην Ορθοδοξία (κάτι που το απαιτούν άλλωστε οι απανταχού Ορθόδοξοι σε όλον τον πλανήτη πρωτοστατούντων των Ρώσων πολιτών).   

Με την απαίτηση αυτή, πλέον η Ρωσία αναγάγει το ζήτημα της Αγίας Σοφίας ως ρωσοτουρκικό θέμα, και δεν είναι πλέον η Ελλάδα μόνη της στην προσπάθεια να αποτραπούν τα ισλαμιστικά σχέδια του Ρ.Τ.Ερντογάν που θέλει να την συλλήσει ξανακάνοντάς την τέμενος.   

Οι Τούρκοι προφανώς δεν θα δεχτούν αυτή την απαίτηση αλλά και μόνο το ζήτημα τους προκαλεί τρόμο καθώς εδώ και καιρό έχουν την εντύπωση (όπως ήδη έχει γράψει το pronews.gr) ότι το ιερότερο μνημείο της Ορθοδοξίας "θέλει να ξαναεπιστρέψει εκεί που ανήκει", και αυτό όπως έχει προφητευθεί από τους Άγιους της Ορθοδοξίας θα συνοδευτεί από την καταστροφή του όποιου τουρκικού κράτους.   

Κάτι που οι Τούρκοι το φοβούνται σφόδρα καθώς είναι οι πρώτοι που φοβούνται την έγερση του "μαρμαρωμένου βασιλιά"   

Οι Τούρκοι ανησυχούν τα τελευταία χρόνια με επίκεντρο την Αγία Σοφία και με αποκορύφωμα την απροσδόκητη εμφάνιση το καλοκαίρι του 2008 του Άγγελου στον Τρούλο, καθώς αισθάνονται ότι κάτι πολύ άσχημο και εσχατολογικό θα τους συμβεί   

Επανήλθαν στην επιφάνεια όλοι εκείνοι οι θρύλοι που κατά καιρούς είχαν συγκλονίσει και είχαν προκαλέσει στους μουσουλμάνους μια χαρακτηριστική φοβία για την εκ νέου ανάδυση της ορθόδοξης χριστιανικής ταυτότητας του ναού και τις κοσμογονικές συνέπειες αυτού του συγκλονιστικού γεγονότος, παρά το γεγονός ότι είχε μετατραπεί σε τέμενος μέχρι το 1935, ξέρουν ότι δεν μπόρεσαν ποτέ να την ισλαμοποιήσουν.



 
Top