Τι σημαίνει για την “τσέπη” του κάθε ένστολου η νέα σειρά αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), εξηγεί ο Ηλίας Νατσιούλας, λοχαγός ε.α. και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ).



Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Μιλώντας στο Onalert.gr ο κ. Νατσιούλας υποστήριξε ότι η ΕΣΠΕΘ την 28 Ιαν 2015 είχε στείλει έγγραφο στον ΥΕΘΑ κ. Πάνο Καμμένο όπου του υπενθυμίζε τις προεκλογικές δεσμεύσεις του αλλά και τις δηλώσεις του με την ανάληψη των νέων του καθηκόντων. 

Συγκεκριμένα είχε υποσχεθεί και δεσμευτεί για άμεση επαναφορά των μισθών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας “λόγω σεβασμού των αποφάσεων της δικαιοσύνης και απόκλιση από αυτές τις αποφάσεις πρόκειται για κατάλυση του συντάγματος, κατάλυση της ίδιας της δικαιοσύνης, του πυλώνα της δημοκρατίας”. 

Δείτε το βίντεο με τη δήλωσή του τον Ιανουάριο του 2015:


Στο έγγραφο της ΕΣΠΕΘ προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας υπήρχε πρόταση για την κατάργηση του άρθρου 86 του Ν.4307/2014 καθώς και της ερμηνευτικής εγκύκλιου όπου επήλθε η μερική αποκατάσταση με 50% στην Απόφαση του ΣτΕ και νομοθέτηση επαναφοράς των Βασικών μισθών και επιδομάτων στα επίπεδα της 31-7-2012, με καταβολή όλων των δικαιούμενων αναδρομικών ποσών.

Δεκαέξι μήνες μετά δεν έγινε τίποτα. Ήρθε όμως και νέα δικαστική απόφαση που ακύρωσε την απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά για επαναφορά των μισθών κατά 50% όπου ζητήθηκε εκ νέου από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2012. Το ίδιο δηλαδή που έλεγε η πρώτη απόφαση του ΣτΕ που είχαμε προσφύγει. 

"Δεν θα σχολιάσω αναλυτικά τι θα συμβεί εκ νέου", υποστηρίζει ο κ, Νατσιούλας. και εκτιμά ότι "με ψήφιση ενός νέου ειδικού μισθολογίου, όπως έλεγε και η απόφαση του ΣτΕ θα βρεθούν τα στελέχη για άλλη μια φορά προ εκπλήξεως. Ήδη ενώσεις που τους εκπροσωπούν δηλώνουν ότι θα δώσουν αγώνα για να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες στους ήδη πετσοκομμένους μισθούς από την νέα φορολογία". 

Δείτε τους πίνακες ανά βαθμό με τα ποσά που οφείλει να επιστρέψει η Κυβέρνηση στους ένστολους εάν υλοποιήσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.



 
Top