Συνεχίζουν να προκαλούν οι Τούρκοι οι οποίοι παραβίασαν εκ νέου τη Δευτέρα την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή των Οινουσσών.


Ακταιωροί της γειτονικής χώρας μπαινόβγαιναν επί δύο ολόκληρες ώρες στα ελληνικά χωρικά ύδατα κοντά στη νησίδα Παναγιά και τις Οινούσσες, λίγες μόνο ημέρες έπειτα από το επεισόδιο μεταξύ ακταιωρού της τουρκικής ακτοφυλακής και του ελληνικού αλιευτικού «Άγιος Δημήτριος».

Πιο αναλυτικά, στις 11.30 το πρωί της Δευτέρας δύο Ακταιωροί που κινούνταν πάνω στην οριογραμμή πέρασαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα. 

Αμέσως, η κανονιοφόρος «Αήττητος» του Πολεμικού Ναυτικού έσπευσε στην περιοχή και μέσω ασυρμάτου ενημέρωσε τα πληρώματα των τουρκικών σκαφών ότι έχουν παραβιάσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα και τους ζήτησε να τα εγκαταλείψουν αμέσως. Ωστόσο, οι Τούρκοι έκαναν ότι δεν άκουγαν και συνέχισαν να παραβιάζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα, μια κατάσταση που συνεχίστηκε για περίπου δύο ώρες, παρά τις εκκλήσεις του «Αήττητου».

Στην περιοχή των Οινουσσών, εκτός από την κανονιοφόρο «Αήττητος», βρίσκεται η κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού «Κραταιός» και ένα σκάφος του λιμενικού σώματός, ενώ από την πλευρά των Τούρκων, εκτός από τις ακταιωρούς, στη θαλάσσια περιοχή βρίσκεται και ένα περιπολικό της τουρκικής ακτοφυλακής.


 
Top