Συγκλονιστικό είναι το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το PKK με την ανατίναξη τουρκικού στρατιωτικού οχήματος MRAP Κirpi στο Χακάρι. 




Του Βασίλη Καπούλα 

Το βίντεο απεικονίζει καρέ-καρέ την έκρηξη από πολλαπλές γωνίες γεγονός που δείχνει ψυχραιμία και αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ικανότητα των Κούρδων.   


Είναι ακόμη ένα ηχηρό κτύπημα των Κούρδων μετά την κατάρριψη του τουρκικού πολεμικού ελικοπτέρου και την επιδρομή σε στρατιωτική βάση.   Το PKK μάλιστα είχε προαναγγείλει τη δημοσίευση του εν λόγω βίντεο εδώ και ημέρες μετά τις φωτογραφίες που είχαν διαρρεύσει σε κουρδικά ΜΜΕ και σας είχαμε παρουσιάσει (δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ).   


Ολόκληρη η ΝΑ Τουρκία είναι "κινούμενη άμμος" με τα συροτουρκικά σύνορα να έχουν πάρει φωτιά μετά και τη νέα εισβολή στην Efrin που σας αποκαλύψαμε σήμερα.   Από την ανατίναξη του στρατιωτικού οχήματος δεν επέζησε κανείς ενώ το τουρκικό Γενικό Επιτελείο αναφέρει πως σκοτώθηκαν τέσσερις στρατιώτες.   

Η επίθεση του PKK έγινε στις 18 Μαίου στο δρόμο μεταξύ της πόλης Semdinli στο Χακάρι και Bêdewê.   Όπως αναφέρουν οι Κούρδοι «Δείξαμε ότι τα οχήματά τους δεν είναι ανθεκτικά στις νάρκες». 


Ακόμη έξι Τούρκοι σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν από έκρηξη αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών (IEDs) στην περιοχή Çaldıran στο ανατολικό προάστιο του Βαν στις 24 του μήνα.   Πήραν εκδίκηση για όσα συμβαίνουν στην πόλη Νίσιβη…


 
Top