Μήνυμα στην Τουρκία στέλνει εκ νέου το Πολεμικό Ναυτικό, στέλνοντας το υποβρύχιο ΜΑΤΡΩΖΟΣ να βγάλει φωτογραφίες με φόντο το Καστελόριζο.


Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που το Πολεμικό Ναυτικό δημοσιοποιεί ανάλογες φωτογραφίες, θέλοντας σαφώς να περάσει μηνύματα στην Τουρκία, η οποία πραγματοποιεί μεγάλης κλίμακας άσκηση με τη συμμετοχή διεθνών δυνάμεων.


Η τουρκική άσκηση έχει ξεκινήσει από νοτιοανατολικά, και σιγά σιγά θα ανέβει προς το Αιγαίο. Η εμφάνιση του υποβρυχίου ΜΑΤΡΩΖΟΣ το οποίο είναι απλό τα πλέον σύγχρονα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού, στόχο έχει να περάσει το μήνυμα ότι το Καστελόριζο φρουρείται. 


Το ΜΑΤΡΩΖΟΣ (S-122) το οποίο καθελκύστηκε το Φεβρουάριο του 2015, είναι στη διαδικασία ένταξης στον στόλο. Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να γίνει η πλήρης επιχειρησιακή του ένταξη. Προς το παρόν το υποβρύχιο συμμετέχει στην ΝΑΤΟΪκή επιχείρηση Active Endeavour και περιπολεί στην ανατολική Μεσόγειο. 

Πηγαίνοντας προς την αποστολή του, σταμάτησε στο Καστελόριζο για να τονώσει το ηθικό των ακριτών και να κάνει επίδειξη ελληνικής σημαίας.

 
Top