Τρεις ημέρες οδοιπορικά παίρνουν οι στρατιωτικοί που υπηρετούν στα hotspots. Διαταγή του ΓΕΣ που έφθασε στις Μονάδες.


Τις καλεί να καταβάλλουν οδοιπορικά 3 ημερών στους στρατιωτικούς, σύμφωνα με τις καταστάσεις που έχουν συνταχθεί για όσους εμπλέκονται στην λειτουργία των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων. όπως είχε αποκαλύψει το Onalert.

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ
info@onalert.gr

Το Onalert με αποκλειστικό δημοσίευμά του την Κυριακή 3 Απριλίου, είχε προειδοποιήσει για το ποσό που θα δώσουν σε όσους στρατιωτικούς έχουν εμπλακεί στη λειτουργία των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων και είχε ήδη γράψει ότι θα είναι επίδομα όσοι με τρεις ημέρες, το οποίο καθαρά θα είναι 81 ευρώ.

Το σήμα με τη διαταγή του ΓΕΣ έχει ημερομηνία 5 Απριλίου 2016 και σύμφωνα με αυτό θα δοθούν τα φύλλα πορείας στους στρατιωτικούς σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί και προφορικά.
Ακολουθεί κατάσταση με ΟΛΑ τα ονόματα που έλαβαν μέρος από την πρώτη μέρα στο στήσιμο, τη διανομή φαγητού και την λειτουργία των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων.

Η ηγεσία του υπουργείου φαίνεται ότι υιοθέτησε την πρόταση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΣΠΕΚΜ), που έλεγε να καταβληθεί επίδομα παραμεθορίου στις Μονάδες του νομού Κιλκίς, ο οποίος δεν νοείται ως παραμεθόριος.

Ωστόσο όπως έχει ήδη γράψει το Onalert, επειδή δεν βγαίνουν τα χρήματα για να δώσουν 4 ημέρες, θα δοθούν τρεις και θα δοθεί η υπόσχεση ότι θα επαναληφθεί εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν. Αποφάσισαν τελικά να δώσουν ένα "χαρτζιλίκι" στους στρατιωτικους που έχουν εμπλακεί από την αρχή στη δημιουργία και λειτουργία των κέντρων για τους πρόσφυγες.

Γι αυτό,  το υπουργείο φαίνεται ότι επιχειρεί να στρέψει το ενδιαφέρον σε άλλα θέματα, ξεκινώντας ένα επικοινωνιακό παιχνίδι με θέμα τις περικοπές στο μισθολόγιο, τις οποίες έχει ήδη αποφασίσει να εφαρμόσει και προσπαθεί να πείσει ότι πιέζει η Τρόικα για την εφαρμογή τους.

 
Top