Άγνωστα φωτογραφικά ντοκουμέντα από την δράση των άγριων συμμοριών των «νονών της νύχτας» που εξάρθρωσε πρόσφατα το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, είδαν το φως της δημοσιότητας.
Πρόκειται για φωτογραφικά ντοκουμέντα προερχόμενα από τις έρευνες – φωτογραφίσεις που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια των παρακολουθήσεων οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών και βέβαια περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία που συνέταξαν και ήδη βρίσκεται στα χέρια του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Στην μια από τις φωτογραφίες, διακρίνεται άτομο μέσα σε νυχτερινό κέντρο στο Κολωνάκι το οποίο περιμένει να πάρει το φάκελο με τα χρήματα από τον "κεφαλικό φόρο" που είχαν υποβάλει οι κακοποιοί στον ιδιοκτήτη του καταστήματος. Στην συνέχεια, το ίδιο πρόσωπο θα παραδώσει το φάκελο με το ποσό της "προστασίας" στον "εισπράκτορα" των κακοποιών.


Στην επόμενη φωτογραφία διακρίνονται όρθιοι ορισμένοι "φουσκωτοί" σε περιοχή του κέντρου των Αθηνών, λίγα μέτρα από γνωστό νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, περιμένοντας τον εισπράκτορα που έχουν στείλει προκειμένου να παραλάβει τα χρήματα από τον ιδιοκτήτη.

Η τελευταία φωτογραφία, επίσης τραβηγμένη κατά την διάρκεια της παρακολούθησης που έχουν κάνει οι έμπειροι αστυνομικοί του Εκβιαστών, απεικονίζει μια από τις ηγετικές ομάδες των "νονών της νύχτας", οι οποίοι κάθονται σε κατάστημα, προκειμένου να συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις τους και κυρίως από ποια καταστήματα θα εισπράξουν εκείνο το βράδυ το "κεφαλικό φόρο" που είχαν επιβάλει στους ιδιοκτήτες των κέντρων.


Ο ρόλος του Αστυνομικού

Όλο και πιο συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το σημαντικό ρόλο πουν έπαιζε στης συμμορίες των "Νονών της νύχτας", ο αστυνομικός της Τροχαίας, οποίος κατηγορείται για πλήρη ένταξη στην εν λόγω ομάδα.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής από την πρώτη στιγμή διερεύνησης της υπόθεσης διαπίστωσαν τις συχνές τηλεφωνικές επαφές που είχαν ορισμένοι από τους μπράβους με έναν "συνάδελφό" τους, οποίος υπηρετεί στο κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας της Τροχαίας, που στεγάζεται στο ισόγειο της ΓΑΔΑ.


Αμέσως άρχισαν την παρακολούθηση με "στημένο" αυτοκίνητο σε παράπλευρο δρόμο της ΓΑΔΑ, προκειμένου να δουν τις κινήσεις του "συναδέλφου" τους. Με έκπληξη διαπίστωσαν πως οι "μπράβοι" πήγαιναν με αυτοκίνητο κοντά στην ΓΑΔΑ και περίμεναν τον αστυνομικό της Τροχαίας, οποίος εν ώρα υπηρεσίας φέρεται να εγκατέλειπε το πόστο του στις κάμερες του κέντρου διαχείρισης και πήγαινε μαζί με τους "φουσκωτούς" σε καφετέριες στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να εισπράξουν τα χρήματα από την "πώληση" της προστασίας.

Μάλιστα και έπειτα από αυτή την... κοπιαστική δουλειά κάθονταν να ξαποστάσουν και να πιουν καφέ σε συγκεκριμένο κατάστημα, κοντά στην ΓΑΔΑ χωρίς βέβαια ποτέ να πληρώνουν λογαριασμό. Στη συνέχεια ο αστυνομικός επέστρεφε στο πόστο του σαν... κύριος.

Στημένα παιχνίδια (;)

Δυο ύποπτα τηλεφωνήματα, που ίσως έχουν να κάνουν ακόμα και με στημένα παιχνίδια ποδοσφαίρου αλλά και μπάσκετ, έχουν μπει στο "μικροσκόπιο" τόσο των Αστυνομικών, όσο και των Εισαγγελικών Αρχών.

Μάλιστα το ένα από τα τηλεφωνήματα κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρό, καθώς συνομιλεί Αστυνομικός αποσπασμένος στην ΕΥΠ με παράγοντα επαρχιακής ομάδας τις Β’ Εθνικής και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο αγώνας της ομάδας του με άλλη επαρχιακή ομάδα. Μάλιστα ο συγκεκριμένος παράγοντας φέρεται να είχε συχνές επικοινωνίες με αρχηγικά μέλη τις συμμορίας των "νονών της νύχτας".

Η επικοινωνία των δυο ανδρών καταγράφεται την στιγμή του ημιχρόνου του ποδοσφαιρικού αγώνα και οι δυο αναφέρονται στο τελικό αποτέλεσμα (2 – 3 έληξε ο αγώνας υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας) και κυρίως στην απόδοση που δίνει στο στοίχημα, στην περίπτωση νίκης των φιλοξενούμενων με σκορ "2 – 3". Μάλιστα και οι δυο συμφωνούν πως το σκορ θα πρέπει να είναι το προαναφερόμενο όπως και έγινε τελικά.

Επίσης ο "υπέρ-κοριός" της ΕΛ.ΑΣ έχει "συλλάβει" δυο τηλεφωνήματα "φουσκωτών" συγκεκριμένης σπείρας "νονών της νύχτας", με δυο μπασκετμπολίστες, ο ένας σε ομάδα της Α1 Κατηγορίας και ο άλλος σε ομάδα της Α2 κατηγορίας του μπάσκετ.

Και οι δυο συνομιλίες αφορούν αποτελέσματα σε συγκεκριμένους αγώνες που θα διεξάγονταν εκείνη την εποχή, αλλά και την απόδοση που έχει το στοίχημα για αυτές τις αναμετρήσεις. Και οι δυο αγώνες τελικά έληξαν με νίκη των ομάδων που φέρεται να επιθυμούσαν οι "φουσκωτοί" της συμμορίας.

 
Top