«Υλοποιούμε αυτά που ψήφισε ο Ελληνικός λαός» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, προκειμένου να υπερασπιστεί τα νέα φορολογικά και συνταξιοδοτικά μέτρα που «κουβαλά» ο νέος προϋπολογισμός για το 2016.
«Εμείς δεν κλέψαμε την ψήφο του λαού. Καταθέσαμε εξ αρχής την πρότασή μας και ο λαός ψήφισε. Ερχόμαστε να υλοποιήσουμε αυτά που ψήφισε ο λαός» είπε ο υπουργός, για να επικρίνει την αντιπολίτευση, σημειώνοντας: «Εσείς λέτε ότι η λύση είναι η επιστροφή στο χθες, στον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, ό,τι δηλαδή καταδίκασε ο λαός».

Προχωρώντας, μάλιστα, ένα βήμα παραπέρα, τόνισε ότι η αύξηση των φόρων για το 2016 είναι μόνο (!) 2,2 δισ. ευρώ και όχι «πέντε ή έξι δισ. ευρώ, όπως ακούμε».

Αναφορικά με την κριτική που ασκήθηκε από την αντιπολίτευση ότι για το νέο έτος προβλέπεται μειωμένο το κονδύλι για το επίδομα θέρμανσης, ισχυρίστηκε: «Μα, τα ψηφίσαμε μαζί. Τι έπρεπε να κάνουμε; Να ψηφίσουμε το νόμο και να μην το υλοποιήσουμε;».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι τον περασμένο Νοέμβριο τα φορολογικά έσοδα ήταν αυξημένα κατά 523 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2014.

Τέλος, επισήμανε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ερευνήσει τις λίστες μεγαλοκαταθετών, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «μόλις ήρθαν τα στοιχεία από τη Γερμανία, δεν τα στείλαμε σε πολιτικά ή υπουργικά γραφεία, αλλά τα καταθέσαμε στον οικονομικό εισαγγελέα με συγκεκριμένο σχέδιο ελέγχου».

 
Top