Εδώ και λίγες ώρες ανακάλυψα ότι αρκετά πρόσωπα που γνώριζα μπορεί να είναι και συγγενείς. Έχουν την ίδια φωτογραφία στον κοινωνικό τους λογαριασμό.




Του Στρατή Μαζίδη

Σήμερα είμαστε (είναι, όσοι είναι) όλοι γάλλοι.

Μάλιστα.

Χθες ήταν μήπως,

όλοι Σύριοι; Προχθές; Αντιπροχθές; Μια κ@λογ@μημένη μέρα από το Μάρτιο του 2011 ήταν Σύριοι; Αφιέρωσαν μια δυο ώρες να διαβάσουν πως και ποιος ξεκίνησε αυτό τον πόλεμο; Άκουσαν για τους γάλλους πράκτορες στη Χομς; Έμαθαν τι γίνεται και γιατί γίνεται ότι γίνεται εκεί κάτω ή αρκούνται σε ότι τα συστημικά ΜΜΕ σερβίρουν;

όλοι Πόντιοι όταν αμφισβητήθηκε η Γενοκτονία από κάποιον υπέρβαρο; Και να για να μη σχολιάσει κανείς, όχι δεν κατάγομαι από τον Πόντο. Είμαι απέναντι από την Κύπρο.

 όλοι Λίβυοι όταν κάτι γαλλικά Raphale και Mirage ανέστησαν μια σχεδόν τελειωμένοι επανάσταση κάτι κατσαπλιάδων και μετά γεμίσαμε πτώματα πνιγμένων στη Λαμπεντούζα;

όλοι Ρωσόφωνοι από το Ντονμπάς που κάθονταν στα σπίτια τους και τους έριχναν οβίδες οι απόγονοι των ναζί στο Κίεβο;

όλοι Νιγηριανοί όταν κάτι κατράμηδες της Μπόκο Χαράμ απήγαγαν καμιά 200αρια κορίτσια;

όλοι Ινδοί γιατί εκεί εκτός αστικών κέντρων ότι φοράει φούστα βιάζεται;

όλοι Ρώσοι όταν καταρρίφθηκε το airbus πάνω από τη Χερσόνησο του Σινά;

όλοι από την Υεμένη την καημένη που δέχεται τα πυρά των νταβατζήδων της Σαουδικής Αραβίας;

Όχι δεν ήταν διότι δε τους το σέρβιραν για να γίνουν. Αλλιώς θα ήταν. Άλλωστε ούτε και γάλλοι θα ήταν αν κάποιος δεν το "σκεπτόταν" και δεν το "πρότεινε". Λες και τώρα κάτι θα αλλάξει ή θα τρομάξουν οι τρομοκράτες.

Το πείραμα της χειραγώγησης των μαζών καλά κρατεί. Το 1992 οι Duran Duran στοχοποιούσαν τις πολυεθνικές για αυτό, σήμερα πλέον επιτυγχάνεται με μια εφαρμογή.

Άρα όσοι είναι όλοι γάλλοι, διότι άλλο το "συμπαρίσταμαι" και διαφορετικό το "είμαι" ας προσέξουν μην είναι από εκείνους που ανέχθηκαν τον εραστή της δεκάρας που έχουν για πρόεδρο και δια της σιωπής τους ενέκριναν το αιματοκύλισμα δύο χωρών και την πλήρη διάλυση της μίας από αυτές (Λιβύη).

Ας αναρωτηθούν αν σήμερα έλαβαν μέρος σε κάποιο κοινωνικό πείραμα κι αν άθελά τους έδωσαν τις επιθυμητές απαντήσεις.

Α και κάτι ακόμη. Τους τελευταίους μήνες ο Ολάντ αναζητούσε τρόπο να εμπλακεί περισσότερο στο συριακό μέτωπο καθώς ακόμη δεν εννοεί να παραδεχθεί ότι απέτυχε. Όσοι διαβάζουν καθημερινά για το συριακό, απλά ας θυμηθούν τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ, Φαμπιούς. Επίσης ανακοινώθηκε ότι το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ πλέει προς τις συριακές ακτές. Είναι αυτό που η συριακή πυραυλική άμυνα έχει δηλώσει πως θα στοχοποιήσει.

Αλλά πως να εμπλακεί περισσότερο ενεργά η Γαλλία; Πως θα το αιτιολογήσει ο φθίνων γάλλος πρόεδρος στο λαό;

Κοιτάτε όμως κάτι συμπτώσεις. Η ISIL (που τυχαία εξόπλιζε τους μέχρι τις αρχές του 2014 πιστούς της συνεργάτες κατά δήλωσή του) χτύπησε με πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα το Παρίσι. Κι έτσι λύθηκαν τα χέρια του Φρανσουά.

Ας είμαστε μάλλον καλύτερα άνθρωποι και η ανεπιτήδευτη, η μη επιλεκτική κατά περίσταση αλληλεγγύη θα πηγάσει από μόνη της χωρίς πονηρούς χειριστές στα παρασκήνια.


 
Top