Τρομακτικές στιγμές έζησε το πρωί του Σαββάτου μία μητέρα από την Βάρη, όταν μία γυναίκα Ρομά επιχείρησε να απαγάγει το 3χρονο αγοράκι της μέσα σε σούπερ μάρκετ.


Όπως αποκάλυψε η 36χρονη μητέρα μιλώντας στο protothema.gr: «Μόλις μπήκα με τον γιο μου στο κατάστημα, άφησα το χέρι του και πήγα να πάρω ένα καλάθι. Εκείνη την ώρα έφευγε από το σούπερ μάρκετ μια γυναίκα Ρομά, άρπαξε το παιδί από το δεξί μπράτσο και το πήρε μαζί της. Σε δευτερόλεπτα, ο γιος μου άρχισε να φωνάζει “μαμά”. Γύρισα να δω τι συνέβαινε και τον βλέπω εκτός καταστήματος να τον κρατάει η τσιγγάνα». 

«Τρομοκρατήθηκα» συνεχίζει η μητέρα, «Αμέσως έτρεξα να πάρω το παιδί μου και είπα στην τσιγγάνα: “Είσαι με τα καλά σου, τι κάνεις; Το δικό μου το παιδί βρήκες να πάρεις;” Και μου απαντάει: “Κατά λάθος, το μπέρδεψα με το δικό μου”. Μπαίνοντας μέσα στο σούπερ μάρκετ, ζήτησα από τους υπεύθυνους να καλέσουν την αστυνομία. Στο ενδιάμεσο ήρθε μια άλλη τσιγγάνα, η οποία υποστήριζε ότι η άλλη Ρομά απλά... μπέρδεψε τα παιδιά και ότι δεν υπήρχε κανένας άλλος σκοπός». 

Η 36χρονη γυναίκα, πάντως, καταγγέλλει ότι το περιστατικό ήταν οργανωμένο από τους τσιγγάνους με σκοπό την απαγωγή κάποιου ανήλικου παιδιού: «Το δικό μου παιδί είναι αγοράκι ξανθό, το δικό της ήταν κοριτσάκι σκούρο. Μέσα και έξω από το κατάστημα ήταν δέκα με δώδεκα άτομα τσιγγάνων. Αν δεν υπήρχε σκοπός να κάνουν κάτι κακό γιατί εξαφανίστηκαν όταν βάλαμε τις φωνές; Πριν ακόμα καλέσουμε την αστυνομία; Θεωρώ ότι ήταν οργανωμένο κύκλωμα απαγωγής παιδιών κάτι που δήλωσα και στην ανακρίτρια το πρωί».

Το περιστατικό επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, αλλά και η συνεργάτιδά του κυρία Κονταξή, με δηλώσεις τους στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

Και οι δύο είπαν ότι η απόπειρα απαγωγής έγινε το Σάββατο και η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης, τονίζοντας παράλληλα ότι το παιδί σώθηκε την τελευταία στιγμή, καθώς αντέδρασε και το γεγονός έγινε αντιληπτό από υπαλλήλους και πελάτες που βρίσκονταν μέσα στο σούπερ - μάρκετ.

«Ευτυχώς το παιδί έκανε έντονη φασαρία, οπότε ο κόσμος κατάλαβε ότι κάτι συνέβαινε και τελικά κατάφεραν να μην προχωρήσουν» είπε η κυρία Κονταξή.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, ήδη έχει συλληφθεί μια 53χρονη Ρομά, για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου κατά συναυτουργία, ενώ αναζητείται άλλη μία. Η συλληφθείσα, με τη σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος την παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή. 

 
Top