Δεν έχει ξαναγίνει, πανελλαδική απεργία με… τις ευλογίες της κυβέρνησης! Από αυτό καταλαβαίνει κανείς τη σοβαρότητα των συνδικάτων…
Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη γενική απεργία που προκήρυξαν τα συνδικάτα την Πέμπτη 12 Νοέμβρη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι σήμερα, εν μέσω διαπραγματεύσεων, τα αιτήματα των εργαζομένων και συνολικά η εργατική κινητοποίηση, αποκτούν ιδιαίτερη κρισιμότητα που θα πρέπει να αξιοποιηθεί ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τους εκβιασμούς οικονομικών και πολιτικών κέντρων εντός και εκτός Ελλάδας.

Προσθέτει ότι οι αγώνες απέναντι στις αντιλαϊκές, ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές συνεχίζονται ακόμα πιο δυναμικά. Διεκδικούμε, σημειώνει το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής, τα θεμελιώδη δικαιώματά μας στην εργασία, την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, τη διατήρηση του κοινωνικού και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της ασφάλισης, την προστασία της πρώτης κατοικίας, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, υγεία και παιδεία για όλους.

Κουράκης: Δεν υπάρχει διαφωνία κυβέρνησης-συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ

“Το κόμμα, τα κινήματα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις συνεχίζουν τις διεκδικήσεις ανεξάρτητα ποιος είναι πάνω στην κυβέρνηση” ανέφερε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, με αφορμή την προτροπή του τμήματος εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στους πολίτες να συμμετάσχουν στην αυριανή πανελλαδική απεργία.

Μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM” και στην εκπομπή του Κώστα Μπλιάτκα, ο κ. Κουράκης είπε ότι δεν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ της κυβέρνησης και των συνδικαλιστών που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι η μαζική συμμετοχή στην απεργία ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές. “Οι εργαζόμενοι οφείλουν να συνεχίσουν αδιάκοπα τον αγώνα τους στο σύνολο των αιτημάτων τους, δεν ασκούν κυβερνητική πολιτική τα κόμματα. Τα κόμματα και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν διεκδικήσεις καλούν τον κόσμο να συμμετέχει και αυτή η συμμετοχή όσο πιο μεγάλη είναι τόσο ισχυροποιεί και τη θέση της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές” τόνισε.

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία με τα “κόκκινα δάνεια”, τον ΦΠΑ και τα άλλα ανοιχτά θέματα, ο κ. Κουράκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα ολοκληρωθεί η συμφωνία και μάλιστα -όπως είπε- θα είναι θετική για την κυβέρνηση.

Σε ερώτηση αν υπάρχει plan b σε περίπτωση που συμβεί το αντίθετο τόνισε ότι σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε υπάρχει μόνο ένας δρόμος και -όπως υπογράμμισε- αυτός είναι να “κρατηθούν τα σπίτια”, να καταβάλλονται απρόσκοπτα οι 100 δόσεις και να βρεθεί λύση με τον ΦΠΑ.

Για τις πολιτικές εξελίξεις στην Πορτογαλία είπε ότι αποτελεί συνέχεια της επιτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και εκτίμησε ότι στην Ευρώπη θα επικρατήσουν και άλλες δυνάμεις από το χώρο της αριστεράς. Ωστόσο, εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι -όπως είπε- οι τράπεζες θα επιχειρήσουν να φθείρουν αυτές τις δυνάμεις και εξέφρασε την ανησυχία του για την επικράτηση ακροδεξιών και φασιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

«Φωτιά» στο twitter για απεργία και ΣΥΡΙΖΑ

«ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ»

Οι χρήστες του Twitter σχολιάζουν τη στάση του κυβερνώντος κόμματος.

Ορισμένα από τα σχόλια των χρηστών:

«Ελα πείτε την αλήθεια,αύριο ο #syriza κάνει κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία κατα των μέτρων που έφερε ο #syriza; Τοσο διπολικοι;»
«Πατερουλη ελεησον αυτους ου γαρ οιδασι τι ποιουσι»
«#syriza vs κυβέρνηση σημειώσατε Χ»
«Λογικα αυριο τα ματ θα μας χαϊδεύουν και θα μας κάνουν μασαζ στα πατουσακια ε;;»
«Ο Καμμενος απο συνηθεια εδωσε εντολη να πεταξουν μαχητικα F16 πανω απο την αυριανη πορεια στην Αθηνα!»
«-Κάντε αύριο όλοι #apergia . -Μα κυριε Τσιπρα εμεις ειμαστε η κυβέρνηση. -Αλλο κυβέρνηση αλλο Σύριζα αγαπητε μου.»
«Ζούμε στη χώρα όπου το κόμμα που κυβερνάει καλεί σε #apergia τον λαό απέναντι στο κόμμα που κυβερνάει. Άπλετος σανός. Πολλοί καταναλωτές.»
«Και εμείς στην #apergia με ποιόν είμαστε; Με τον #syriza ή με την κυβέρνηση;»
«Τους λειπουν τα ανεμελα χρονια που ηταν αντιπολιτευση κι ετρεχαν ξενοιαστοι στα λιβαδια»
«Ο Αλέξης θα διαδηλώσει ενάντια στα μέτρα και ο Τσίπρας θα τα ψηφίσει. Τι δεν καταλαβαίνεις;»
«Και θρίλερ και… κωμωδία (ή παρωδία)»
«O @atsipras θα κατέβει στην #apergia διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας μετά τις 17 ώρες που δούλεψε στην Σύνοδο Κορυφής τον Ιούλιο.»
«Γλέντι στο twitter! Θα απεργήσει και ο Τσίπρας»
«Συριζαία παθαίνει κρίση γιατι δεν ξέρει αν θα είναι την πέμπτη κυβερνητική ή αν θα πρεπει να διαδηλώσει.»
«Όνειρο ζει, μην τον ξυπνάτε ..»
«ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε απεργία κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Το καλύτερο τσίρκο όλων των εποχών για λίγες παραστάσεις.»
Μάλλον άδειασαν τα ταμεία και θέλουν να τα γεμίσουν με τα μεροκάματα των απεργών. Γιατί αν θες να την πεις στην κυβέρνηση και να την ρίξεις, ΔΕΝ είναι αυτός ο τρόπος. Τραβάς μια διαρκείας με τα πάντα κλειστά, και σε 3 μέρες πάμε γι’  άλλα – ή αλλάζουν μυαλά ή αλλάζουμε κυβέρνηση. Πάνω από 3 το πολύ 5 μέρες δεν αντέχει καμία κυβέρνηση απεργία διαρκείας και όλα παγωμένα!

Και το καλύτερο; Έχεις ήδη το μηχανισμό και το όπλο ότι ανά πάσα στιγμή μπορείς να το ξανακάνεις.


 
Top