Ένα καλά "κρυμμένο", σχεδόν άγνωστο, αλλά και παρατημένο εκκλησάκι, κτισμένο το 1947 σ' ένα βράχο, υπάρχει σε μια πλαγιά του λαιμού Βουλιαγμένης, σχεδόν δίπλα από το ναυτικό όμιλο.


Το βράδυ είναι πολύ επικίνδυνο να βρεθεί κανείς εδώ, έχω έρθει και έχω δει... περίεργους αναφέρει κάτοικος της περιοχής. Πράγματι, για να φτάσει κανείς ως εκεί, θα πρέπει να απομακρυνθεί από το δρόμο με άσφαλτο και να ακολουθήσει ένα «μυστικό» μονοπάτι που... δεν το πιάνει το μάτι σου!

Ακολουθήσαμε το όμορφο μονοπάτι το οποίο μας οδήγησε στο μαγευτικό εκκλησάκι, η αυλή του οποίου τελειώνει εκεί που σκάει το κύμα!

"Και εις την αργία, υπάρχει διαρκής απογοήτευσις", έλεγε μία από τις επιγραφές που βρήκαμε χαραγμένες επάνω σ' έναν κίονα, αλλά μία άλλη, πιο προσγειωμένη, φανερά πολύ μεταγενέστερη της πρώτης, έγραφε "όχι άλλα σκουπίδια"... 


Αυτό το παράξενο εκκλησάκι είναι αφιερωμένο στον Άγιο Νικόλαο και βρίσκεται στην παραλιακή οδό, ενώ εφάπτεται με την θάλασσα.

Στοιχεία πολλά δεν υπάρχουν γι αυτό.... Σίγουρα όπως θα διαπιστώσετε και σεις πέρα από κάποια βασικά χριστιανικά σύμβολα όπως σταυρός και καμπάνες δεν μοιάζει σε τίποτα με εκκλησάκι χριστιανικού τύπου.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο άνθρωπος που το έφτιαξε ήθελε να δώσει μια άλλη οπτική σ αυτό τ' οικοδόμημα. 

 
Top