Χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα και αναλυτικά σχέδια δράσης της ομάδας Πετρακάκου, εντόπισαν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής στο σπίτι- αποθήκη στο Μαραθώνα, που είχε ενοικιαστεί πριν από δύο χρόνια από τον σύντροφό του, Σπύρο Δραβίλα. 


Οι έρευνες στο σπίτι - αποθήκη στην περιοχή του Μαραθώνα συνεχίζονται και σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική βρέθηκε ένα τετράδιο, με χειρόγραφες σημειώσεις από τις οποίες προκύπτουν προσωπικά στοιχεία 30 επιχειρηματιών, οι οποίοι αποτελούσαν πιθανούς στόχους απαγωγών.

Παράλληλα, βρέθηκαν αναλυτικές οδηγίες για όλα τα στάδια εκτέλεσης των σχετικών απαγωγών, οι συγκεκριμένες διαδρομές που ακολουθούσαν, οι διευθύνσεις των σπιτιών τους αλλά και τα μέρη όπου σύχναζαν. Στο τετράδιο αυτό, που δεν αναγράφονται πουθενά ημερομηνίες, βρέθηκαν και σχισμένα φύλλα επίσης με παρόμοιες σημειώσεις. Όλες οι σημειώσεις φαίνεται πως είναι γραμμένες από τον άνθρωπο, καθώς διακρίνεται μόνο ένας γραφικός χαρακτήρας, ενώ τις επόμενες ημέρες η γραφολογική εξέταση πιθανώς να υποδείξει εάν πρόκειται για κάποιον από τους συλληφθέντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το καλά οργανωμένο σχέδιο των απαγωγών, είχε αδρανοποιηθεί μετά και την σύλληψη -στα τέλη του περασμένου Μαΐου - του ποινικού Σπύρου Χριστοδούλου και του αναρχικού Γρηγόρη Τσιρώνη σε σπίτι στην Νέα Αγχίαλο Βόλου. Στην διάρκεια τότε της αστυνομικής επιχείρησης είχε θέσει τέλος στην ζωή του ο ποινικός Σπύρος Δραβίλας. 

Επίσης, πηγές αναφέρουν στο protothema.gr ότι η ομάδα ίσως να σχετίζεται και με την απόπειρα απαγωγής του εφοπλιστή Κίκου Μαρτίνου στη Γλυφάδα τον Δεκέμβριο του 2013, καθώς το όνομά του περιλαμβάνεται στο τετράδιο αυτό. Ο επιχειρηματίας τότε, είχε κρατήσει την ψυχραιμία του και είχε αντιδράσει, μην αφήνοντας τους απαγωγείς να εκτελέσουν το σχέδιό τους.

Κατά πληροφορίες η ομάδα Πετρακάκου συνέλεγε πληροφορίες για τα θύματά της από ανοιχτές πηγές (βλ. διαδίκτυο) αλλά και από δια ζώσης παρακολουθήσεις. Υπάρχουν, μάλιστα, και περιπτώσεις υποψηφίων θυμάτων τα οποία η ομάδα παρακολουθούσε από κοντά, ψάχνοντας την «αχίλλειο πτέρνα» για να υλοποιήσει το σχέδιο απαγωγής χωρίς, ωστόσο, να κάνουν το τελικό βήμα.

Η μονοκατοικία στη λεωφόρο Μαραθώνος , αποτελούσε το κέντρο της ομάδας για τις «αποστολές» στην Αττική. Το σπίτι είχε ενοικιασθεί στις αρχές του 2014 με πλαστή ταυτότητα από τον Σπύρο Δραβίλλα. Φέρεται να είχε ισχυρισθεί στον ιδιοκτήτη του ακινήτου ότι θα το χρησιμοποιούσε για αποθήκευση σκαφών αναψυχής. Η Αντιτρομοκρατική έφτασε στη μονοκατοικία από την ταυτότητα που είχε βρει μέσα σε σπίτι στην Ανάβυσσο που είχε εντοπιστεί τον περασμένο Αύγουστο και είχε ενοικιασθεί και πάλι από τον Δραβίλλα. 

 
Top