Μυστήριο καλύπτει περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στα διόδια του Ισθμού της Κορίνθου με πυροβολισμούς από άνδρες του Λιμενικού προκειμένου να ακινητοποιήσουν ΙΧ το οποίο είχε γίνει στόχος πολύωρης παρακολούθησης για πιθανή εμπλοκή σε «υπόθεση ναρκωτικών». 


Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, επιβάτες του ΙΧ που δεν είχαν υπακούσει στις εντολές των λιμενικών και δέχθηκαν τα πυρά ήταν αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος υπηρετεί στη ΓΑΔΑ και ένας δικαστικός υπάλληλος, ενώ στο ίδιο όχημα επέβαινε και ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Σαντορίνη. 

Σύμφωνα με ορισμένες μαρτυρίες που δεν επιβεβαιώθηκαν, ένας εκ των επιβατών -πιθανόν ο αστυνομικός- επιχείρησε να πυροβολήσει τους άνδρες του Λιμενικού που κατεδίωκαν το ΙΧ.   Μέσα στο ΙΧ βρέθηκε μόνο ένας ανιχνευτής μετάλλων, όμως οι ερευνητές της υπόθεσης προσπαθούν να διαλευκάνουν ποιος ήταν ο λόγος που οι επιβάτες του αυτοκινήτου δεν υπάκουσαν στις υποδείξεις των λιμενικών και προσπάθησαν να διαφύγουν…   

Πρόκειται για περιστατικό που δεν δημοσιοποιήθηκε ούτε από την ΕΛ.ΑΣ. ούτε από το Λιμενικό.   Την υπόθεση χειρίζονται σε πρώτη φάση οι υπηρεσίες ασφαλείας του Λιμενικού που είχαν θέσει υπό παρακολούθηση το αυτοκίνητο, αφού υπήρχαν οι πληροφορίες ότι ίσως σχετιζόταν με διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή του Αγρινίου.   Άνδρες του Λιμενικού ακολούθησαν το ΙΧ σε όλο τον οδικό άξονα Πατρών - Αθηνών και ακολούθως ζήτησαν την αρωγή συναδέλφων τους από το Λιμεναρχείο Κορίνθου για να το ακινητοποιήσουν.   

Εναντίον του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., που είχε τον ρόλο εκπαιδευτή συναδέλφων του, και των δύο συνεπιβατών του ασκήθηκαν διώξεις για αντίσταση κατά της αρχής κτλ., ενώ διεξάγεται και εσωτερική έρευνα στο αστυνομικό σώμα.   

Επιπλέον επιχειρείται να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης, πέρα από την αρχική εκτίμηση ότι «ο ένστολος, ο δικαστικός υπάλληλος και ο επιχειρηματίας από το κυκλαδίτικο νησί αναζητούσαν πιθανόν... χρυσές λίρες και άλλα θαμμένα πολύτιμα αντικείμενα».     

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.-tovima.gr

 
Top