0
Ένα μυστηριώδες πλάσμα βρέθηκε μουμιοποιημένο στο ιστορικό κτίριο του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, στις ΗΠΑ.
Συναγερμός έχει σημάνει στην επιστημονική κοινότητα μετά την ανακάλυψη ενός μυστηριώδους πλάσματος με ανθρώπινα χέρια και μακριά ουρά. Οι επιστήμονες προσπαθούν να ανακαλύψουν την πραγματική του ταυτότητα, καθώς δεν μπορούν να δώσουν εξήγηση για τι ακριβώς είναι.

Το μυστήριο πλάσμα που ονομάστηκε Capacabra βρέθηκε στο πανεπιστήμιο Michigan State University, στην πόλη East Lansing, κατά τη διάρκεια ανακαίνισης του κτιρίου Cook-Seevers Hall. Παρόλο που έχει γίνει μασκότ για το Πρόγραμμα Αρχαιολογίας Πανεπιστημιούπολης, η ακριβής φύση του παραμένει άγνωστη.

Η υποψήφια διδάκτωρ Jerielle Cartales, απόφοιτη του Πανεπιστημίου του Dundee στη Σκωτία, εργάζεται καθημερινά για την ταυτοποίηση του μυστηριώδους πλάσματος. «Έχει μέγεθος σαν μικρή γάτα και πολύ μακριά, λεπτή ουρά – κάτι που ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά των αιλουροειδών. Αλλά έχει, σχεδόν, ανθρώπινα χέρια: πέντε δάχτυλα, νύχια, τα πάντα – μοιάζει σχεδόν ανθρώπινο», ανέφερε. «Το σώμα του είναι καλυμμένο με πολύ λεπτό ιστό, που θυμίζει παλαιό περγαμηνό χαρτί. Τα αυτιά και η μύτη του διατηρούνται, αν και είναι εντελώς ξεραμένα», πρόσθεσε.

Η εμφάνιση του πλάσματος έχει οδηγήσει σε συγκρίσεις με τον θρυλικό Chupacabra– έναν αιμοδιψή μύθο της λατινοαμερικανικής λαογραφίας. Έτσι προέκυψε και το όνομα Capacabra, ένας συνδυασμός των λέξεων CAP (Campus Archaeology Program) και chupacabra. Ωστόσο, η πραγματική του ταυτότητα παραμένει ανεξιχνίαστη, όπως και η ηλικία του. Το μόνο βέβαιο είναι ότι χρονολογείται πριν το 1889, όταν και κατασκευάστηκε το κτίριο στο οποίο βρέθηκε.

Οι αρχικές θεωρίες σχετικά με την ταυτότητα του πλάσματος ποικίλουν. Θα μπορούσε να είναι σκύλος, γάτα ή αρουραίος, όμως όλα αυτά απορρίφθηκαν μέσω ακτινογραφιών και σύγκρισης με ανατομικά εγχειρίδια.

Η πιο πιθανή ταυτότητα αυτή τη στιγμή είναι το ρακούν, σύμφωνα με την Cartales: «Το κρανίο και το ρύγχος ταιριάζουν αρκετά με ρακούν. Αλλά το ανατομικό εγχειρίδιο που χρησιμοποιούμε δεν έχει καθαρές εικόνες από τα δόντια, καθώς το παράδειγμα ήταν χωρίς δόντια (edentulous)».
Η επικρατέστερη θεωρία είναι ότι το πλάσμα μπήκε στο κτίριο μέσω αεραγωγού, παγιδεύτηκε και με την πάροδο του χρόνου μουμιοποιήθηκε λόγω του ξηρού περιβάλλοντος. «Η μούμια βρέθηκε κοντά σε αεραγωγό – μια σταθερή πηγή ξηρού, θερμού αέρα τον χειμώνα, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σταδιακή αφυδάτωση και διατήρηση», εξήγησε η Cartales.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top