0
Αλλάζει εντελώς το δόγμα στον ελληνικό Στρατό που εισέρχεται στην νέα μετά Ουκρανία εποχή επιτέλους.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Καταδρομείς και επίλεκτες μονάδες των ελληνικών ειδικών δυνάμεων, θα αποκτήσουν σύντομα  “στα σακίδια τους τα αποκαλούμενα «περιπλανώμενα πυρομαχικά» από τι ΗΠΑ”.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι "ειδικοί του Υπουργείου Άμυνας ευρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με τους Αμερικανούς για την αγορά «περιπλανώμενων συστημάτων τύπου Switchblade".

Τα drones-αυτοκτονίας αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του εξοπλισμού, ειδικά των μελών των ειδικών δυνάμεων για όλου του τύπου τις αποστολές στο σύγχρονο πεδίο της μάχης.

Η Τουρκία και τα προϊόντα της αμυντικής της βιομηχανίας επισπεύδουν τις κινήσεις του ΥΠΕΘΑ

Οι εξελίξεις στην χώρα μας θα τρέχουν πλέον με ιλιγγιώδη ταχύτητα ενώ ο χρόνος που οι Τούρκοι θα είναι απασχολημένοι λιγοστεύει επικίνδυνα λόγω αντιδράσεων στο εσωτερικό.

Είναι επιτακτική ανάγκη λόγω του άγριου και ανελέητου πολέμου στην Ουκρανία, να εφαρμόσουμε ταχύτατα τα διδάγματα που μας δίνει αυτός, μέσα από τα χιλιάδες θύματα του καθημερινά.

Ένα από αυτά τα διδάγματα, σύμφωνα με πηγές ουκρανικές πηγές, αφορούν την ευρεία πλέον χρήση αιωρούμενων πυρομαχικών, που μεταβάλλουν το σύγχρονο πεδίο μάχης.

Κάποιοι τα ονομάζουν kamikaze-drone και θα αποτελέσουν ένα τρομερό όπλο στα χέρια του Έλληνα στρατιώτη σε κάθε κρίση  από Έβρο και νησιά.

Με αυτά οι Έλληνες στρατιωτικοί θα μπορούν να προκαλούν υπέρμετρες καταστροφές ευρισκόμενοι για παράδειγμα σε μια Βραχονησίδα.

 Πρόκειται για τα αιωρούμενα πυρομαχικά (loitering munition)

Τα περιπλανώμενα πυρομαχικά (γνωστά και ως drone αυτοκτονίας ή drone καμικάζι) είναι μια κατηγορία εναέριων οπλικών συστημάτων στην οποία τα πυρομαχικά περιφέρονται (περιμένουν παθητικά) γύρω από την περιοχή στόχο για κάποιο χρονικό διάστημα και επιτίθενται μόνο όταν εντοπιστεί ένας στόχος.

Τα αιωρούμενα πυρομαχικά μοιάζουν με μη επανδρωμένο όχημα, εκτοξεύονται από το έδαφος με όλες τις συνθήκες με τον χειριστή να τα κατευθύνει στον στόχο.

Νέες τεχνικές, και νέες μέθοδοι αναδύονται από έναν σκληρό και ανελέητο πόλεμο ανάμεσα στην Ουκρανία, σε συνδυασμό με τον “οργασμό” στην τουρκική αμυντική βιομηχανία αλλά και τις ωμές απειλές που δεχόμαστε από την Άγκυρα, τουλάχιστον εδώ και Δύο χρόνια.

Τα πρώιμα διδάγματα του πολέμου αυτού φέρνουν ξανά στο προσκήνιο το “ξεχασμένο” και παραμελημένο ελληνικό πεζικό, το οποίο όπως όλα δείχνουν, θα αναβαθμιστεί  ως προς τις δυνατότητες του άμεσα.

Το νέο δόγμα θέλει τους μελλοντικούς Έλληνες "πεζικάριους", να λειτουργούν σε μικρές ομάδες στα πρότυπα εξολοθρευτών αρμάτων μάχης, σταθμών διοικήσεως, φαλαγγών εφοδιασμού και συστοιχιών πυραύλων.

Εφοδιασμένοι με αιωρούμενα πυρομαχικά, οι άνδρες μας θα μπορούν να εξουδετερώνουν μια ολόκληρη γκάμα στόχων, από αρχηγεία και συγκεντρώσεις οπλικών συστημάτων, μέχρι αποθήκες πυρομαχικών και αντιαεροπορικά συστήματα μεγάλου  μάλιστα βεληνεκούς.

Προσαρμοσμένα όλα αυτά στα νησιά μας, θα φέρουν σχεδόν σίγουρα αλλαγές, σε συνδυασμό με τα νέα οπλικά συστήματα ( αιωρούμενα πυρομαχικά-drones-συστήματα επικοινωνιών και ΤΟΜΑ).

Αλλαγή δομής εκτέλεσης αποστολών στο σύγχρονο πεδίο της μάχης

Έτσι θα δημιουργήσουμε ένα νέο είδος ( ας μας επιτραπεί η έκφραση) “πεζικάριου-”εξολοθρευτή”, ο οποίος δρώντας σε μικρές ομάδες εφοδιασμένος με σύγχρονα όπλα, θα μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές, για παράδειγμα σε απόβαση εχθρικών ( τουρκικών) δυνάμεων στα νησιά μας, τα οποία έχουν ξεκάθαρα στο στόχαστρο τους οι Τούρκοι( δηλώσεις Ακάρ και άλλων Τούρκων αξιωματούχων).  

Πρόκειται για την δημιουργία μικρών ομάδων πεζικάριων, ( 4-6 άτομα) τα οποία εφοδιασμένα με αιωρούμενα πυρομαχικά-drones-συστήματα επικοινωνιών-φορητά αντιαεροπορικά συστήματα, και ενισχυμένα τυφέκια, όχι μόνο θα μπορούν να προκαλέσουν πλήγματα σε κάθε προσπάθεια απόβασης εχθρικών δυνάμεων, αλλά θα καθοδηγούν και επιθέσεις ελικοπτέρων-αεροσκαφών προς τον στόχο, έγκαιρα και κυρίως θανατηφόρα αποτελεσματικά.

Η επίλεκτη αυτή δύναμη στα νησιά μας, θα περιπολεί σε δύσβατα σημεία σημεία κοντά σε αποβάσιμες ακτές, πιθανά σημεία αεραπόβασης, ευρισκόμενη σε πλήρη ετοιμότητα να καταρρίψει, και να εξουδετερώσει κάθε πιθανή εχθρική προσπάθεια στην αρχή της.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top