0
«ΧΑΡΑΤΣΙ» στους μισθούς των ανδρών και των γυναικών που υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση. 

Σύμφωνα με όσα φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο ιστότοπος militaire.gr, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα δουν τον μισθό τους μειωμένο κατά 30 ευρώ ετησίως (2,5 ευρώ μηνιαίως), έτσι ώστε να καλυφθεί το ποσό που απαιτείται για την κάλυψη των εξόδων που προβλέπονται για το γνωστό πρόγραμμα «παροχής νομικών υπηρεσιών» προς το στρατιωτικό προσωπικό.

Όπως επισημαίνεται, ωστόσο, το πρόγραμμα αυτό δεν είναι απαίτηση των στρατιωτικών, ούτε κάποιο αίτημα συλλογικό, αλλά αντίθετα αποτελεί αποτέλεσμα του «lobbying» που έχει κάνει μια συνδικαλιστική ομοσπονδία, η οποία σχεδίασε και έπεισε την ηγεσία του υπουργείου να το προχωρήσει. Το ερώτημα, ωστόσο, που τίθεται είναι για ποιον λόγο χρειάζονται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων νομικές υπηρεσίες αλλά και, δευτερευόντως, ποιοι είναι αυτοί που θα τους τις παρέχουν.

Όπως, μάλιστα, υπενθυμίζει το militaire.gr, η ιστορία των παρακρατήσεων για... νομικές υπηρεσίες έχει ξεκινήσει εδώ και έναν χρόνο, όταν με ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στρατιωτικοί ενημερώθηκαν ότι θα παρακρατείται ποσό 2,5 ευρώ κάθε μήνα από τον μισθό τους, γιατί ομοσπονδία συνδικαλιστών που υπηρετούν και στο γραφείο του ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια ήρθε σε συμφωνία «με μεγάλη δικηγορική εταιρία» για τη νομική προστασία των «μελών της ομοσπονδίας».

Όσοι από τους στρατιωτικούς δεν επιθυμούν να πληρώνουν 2,5 ευρώ μηνιαίως ή 30 ευρώ εφάπαξ ετησίως για κάτι που πιθανότατα δεν θα χρειαστούν, είχαν διορία να απαντήσουν σε ένα 24ωρο! Όσοι έτυχε να μη δουν το μήνυμα που είχε σταλεί ηλεκτρονικά θα πληρώσουν τώρα τα 30 ευρώ, θέλοντας και μη;

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 17/02/2024 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top