0
Ερευνητική ομάδα με δημοσίευσή της στο The Astrophysical Journal Letters, επιβεβαιώνει τις υποψίες που υπήρχαν στην επιστημονική κοινότητα για ένα φιλόξενο προς τη ζωή περιβάλλον που βρίσκεται σε έναν κοντινό με τη Γη εξωπλανήτη.

To 2017 συγκεκριμένα είχε εντοπισθεί σε απόσταση 40 ετών φωτός στον αστερισμό του Κήτους, ένας εξωπλανήτης σε τροχιά γύρω από ένα άστρο που ανήκει στην κατηγορία των ερυθρών νάνων. 

Έλαβε την κωδική ονομασία LHS 1140 και εντυπωσίασε τους ερευνητές, καθώς είχε χαρακτηριστικά με τον δικό μας.

Το μέγεθός του μόλις 50% μεγαλύτερο από αυτό της Γης, ενώ βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το μητρικό του άστρο, στη κατοικήσιμη ζώνη, περιοχή σε ένα πλανητικό σύστημα που επικρατούν συνθήκες που επιτρέπουν την παρουσία νερού σε υγρή μορφή, το κύριο συστατικό της ζωής. 


Η ατμόσφαιρά του είναι και αυτή όμοια με τη Γη με παρουσία οξυγόνου και θεωρείται ως ο καλύτερος υποψήφιος για αναζήτηση ζωής έξω από το ηλιακό μας σύστημα.

Δεδομένου ότι ο πλανήτης βρίσκεται στην κατοικήσιμη ζώνη είναι πραγματικά ενδιαφέρον γιατί αν είχατε νερό στην επιφάνεια ενός πλανήτη εντός της κατοικήσιμης ζώνης θα περιμένατε ότι το νερό είναι σε υγρή κατάσταση. 

Αυτό είναι ένα πραγματικά ενδιαφέρον σενάριο όσον αφορά την κατοικησιμότητα» λέει ο Τσαρλς Καντιού αστρόνομος στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ.

Δείτε το βίντεο:

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top