0
Ένα παράξενο πλάσμα ξεβράστηκε πρόσφατα στην παραλία Step Beach στο Fairhaven της Αυστραλίας που προκάλεσε τόσο την περιέργεια του λουόμενων που το αντίκρισαν όσο και τις εικασίες της τοπικής κοινότητας για την προέλευσή του.

Το μυστηριώδες πλάσμα προκάλεσε την περιέργεια μιας ομάδας στο Facebook.

Και πόσο μάλλον μιας ομάδας στο Facebook που ονομάζεται «Field Naturalists Club of Victoria» και που ασχολείται με αυτά τα ζητήματα.

«Βρέθηκε σε λιμνούλα μέσα στους βράχους. Ήταν κάπως σκληρό, σαν φυτό …», σχολίασε ένας από τους χρήστες του διαδικτύου.

Φανατικός επισκέπτης της παραλίας που γοητεύθηκε από την παράξενη εμφάνιση του πλάσματος, ανήρτησε στην εν λόγω ομάδα του Facebook φωτογραφίες σε μία προσπάθεια να εξακριβωθεί η προέλευσή του μυστηριώδες πλάσματος.

Η ασυνήθιστη εμφάνιση του πλάσματος τράβηξε γρήγορα την προσοχή της διαδικτυακής κοινότητας, οδηγώντας σε έναν καταιγισμό ευφάνταστων και χιουμοριστικών εικασιών.

Κάποιοι το παρομοίασαν με τη σοκολατένια κυρία από τη σειρά κινουμένων σχεδίων «Μπομπ Σφουγγαράκης», ενώ άλλοι ανέφεραν με χιούμορ ότι μοιάζει με πλακούντα.

Αυτές οι συγκρίσεις, αν και ανάλαφρες, υπογράμμισαν την απόλυτη παραδοξότητα του πλάσματος.

Αυτό που περιμένουν οι κάτοικοι της περιοχής είναι να πάρουν κάποια απάντηση από τους ειδικούς, ώστε να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που έχουν προκύψει μετά από αυτή την ανακάλυψη.

Τι ήταν τελικά το μυστηριώδες πλάσμα

Λίγη ώρα μετά την ανάρτηση των φωτογραφιών στην ομάδα του Facebook οι ενθουσιώδεις φυσιολάτρεις αναγνώρισαν τι ήταν αυτό το πλάσμα.

Πρόκεται γαι μία θαλάσσια τουλίπα -ένας οργανισμός καλυμμένος με εξογκώματα- χάρη στο σφουγγάρι που καλύπτει την επιφάνειά του.

Συνήθως συναντάται σε βάθος έως και 262 πόδια στα παράκτια ύδατα.

Αναπτύσσεται από τα βράχια πάνω σε έναν μακρύ στύλο.

Φιλτράρει την τροφή του, οπότε αντλεί νερό μέσα και έξω από τα σιφώνια του και απορροφά την τροφή του – το πλαγκτόν.

Οι χρήστες σημείωσαν ότι το πλάσμα βρίσκεται συχνά στην περιοχή, με «πολλά από αυτά να υπάρχουν στον ύφαλο Anglesea αυτή τη στιγμή».

Δείτε τις φωτογραφίες:

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top