0
«Αν υπάρχει έστω ένας Έλληνας που εμπιστεύεται τον Τούρκο, να… ψαχτεί», είπε νόημα. Τί λέει ο στρατηγικός αναλυτής για τις δηλώσεις του Άγγελου Συρίγου, οι οποίες άναψαν φωτιές.

Θέση για τις δηλώσεις, που άναψαν… φωτιές, του βουλευτή της ΝΔ και καθηγητή Διεθνούς Δικαίου, Άγγελου Συρίγου, ο οποίος υποστήριξε, ότι η συνθήκη της Λωζάνης είναι παρωχημένη, πήρε ο Σάββας Καλεντερίδης. Ο στρατηγικός αναλυτής μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας» στο OPEN, όπου έκανε αποκαλυπτικές δηλώσεις.

Αρχικά υποστήριξε, ότι με την υπογραφή της Διακήρυξης των Αθηνών θα υπάρξει μία συμφωνία «μη επίθεσης», την οποία χαρακτήρισε «γάμο Ελλάδας-Τουρκίας» με την οποία η γειτονική χώρα θα συναινέσει στη διάλυση της Στρατιάς του Αιγαίου με αντάλλαγμα την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών.

Ο Καλεντερίδης όμως επεσήμανε τον κίνδυνο, ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να οδηγηθεί σε απόσυρση στρατευμάτων. «Θα ξαναζήσουμε ό,τι ζήσαμε στην Κύπρο», τόνισε και έστειλε μήνυμα: «Η συμφωνία της Λωζάνης δεν αναθεωρείται! Τελεία και παύλα».

«Όποιος τολμήσει να αποστρατιωτικοποίησει τα νησιά, θα πληρώσει βαρύ τίμημα από τον ελληνικό λαό. Ο λαός έχει πληγωθεί. Γεννηθήκαμε με την Κερύνεια και θα πεθάνουμε με την Κερύνεια τουρκική. Δεν αντέχουμε άλλη απώλεια», ανέφερε.

Δείτε το βίντεο:
@infoxak Αποκάλυψη από @savvaskalenteridis ! «Γάμος» Ελλάδας-Τουρκίας #kalenteridis #turkey #greece #defence #navaldefence #aegeansea #aegean ♬ original sound - XAK
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top