0
Ο πρόεδρος του έθνους Νάβαχο, Buu Nygren, ζήτησε επειγόντως από τη NASA να αναβάλει την προγραμματισμένη για τις 8 Ιανουαρίου εκτόξευση στη Σελήνη, η οποία ενδέχεται να περιλαμβάνει τη μεταφορά αποτεφρωμένων λειψάνων.

Ο Nygren εξέφρασε την ανησυχία του για την αποστολή Peregrine Mission One του Vulcan Centaur, που έχει προγραμματιστεί να μεταφέρει ωφέλιμα φορτία από μια εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες μνήμης στέλνοντας ανθρώπινες στάχτες στη Σελήνη.

Τονίζοντας την ιερή σημασία της Σελήνης στους πολιτισμούς των ιθαγενών, ο Nygren θεωρεί ότι η εναπόθεση ανθρώπινων λειψάνων εκεί αποτελεί μορφή βεβήλωσης. Αναφερόμενος σε ένα περιστατικό του 1998 που αφορούσε τη NASA, υπογραμμίζει τη δέσμευση για διαβούλευση με τις φυλές πριν από την έγκριση τέτοιων αποστολών, επικαλούμενος ένα υπόμνημα της κυβέρνησης Μπάιντεν του 2021.


Το υπόμνημα ενισχύει το εκτελεστικό διάταγμα 13175 και ένα μνημόνιο συμφωνίας που υπογράφηκε το 2021, τονίζοντας την ανάγκη διαβούλευσης με τις φυλές για θέματα που επηρεάζουν ιερούς τόπους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με ουράνια σώματα, όπως η Σελήνη.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top