0
Μία αποκάλυψη που προκαλεί αίσθηση έκανε ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος σχετικά με την Greek Mafia τα μέλη της οποίας εκτέλεσαν συμβόλαιο θανάτου στην Αττική το 2022 από λάθος εκτίμηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου που προβλήθηκε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Mega, τον Απρίλιο του 2022 είχε δολοφονηθεί ο Γιάννης Σκαφτούρος, ενώ δύο μήνες μετά δολοφονείται ένας επιχειρηματίας στον Γέρακα, που σχετιζόταν με εμπόριο καυσίμων.


Αναφορικά με την εκτέλεση στον Γέρακα, οι αστυνομικοί τότε είχαν σχηματίσει την εντύπωση ότι είχε γίνει σαν εκδικητική ενέργεια, καθώς οι εκτελεστές πίστευαν ότι ο δολοφονηθέντας σχετιζόταν με την εκτέλεση του Γιάννη Σκαφτούρου.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του Mega, όπως προκύπτει από τα τωρινά δεδομένα, εκτιμάται ότι η εκτέλεση του επιχειρηματία στον Γέρακα είχε γίνει κατά λάθος.

Στην δικογραφία επίσης περιλαμβάνεται και ένας διάλογος μεταξύ των μελών της Greek Mafia που αναφέρει ο ένας εξ αυτών χαρακτηριστικά: «Μου αρέσει πολύ να σκοτώνω και χωρίς να σκοτώνω δεν έχει νόημα η ζωή μου».

Βίντεο και φωτογραφίες από τις τις έρευνες των Αρχών στα σπίτια των συλληφθέντων
Μετά τη μαφιόζικη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη, οι Αρχές προχώρησαν το βράδυ της Τετάρτης σε μια σειρά από επιχειρήσεις που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη τριών ατόμων, για την εμπλοκή τους στις δολοφονίες Σκαφτούρου - Ρουμπέρη, αλλά και για την εμπλοκή τους σε διάφορα συμβόλαια θανάτου.

Δείτε φωτογραφίες:
Δείτε το βίντεο:Δίωξη για 9 κακουργήματα

Στην άσκηση ποινικής δίωξης για εννέα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα προχώρησε η εισαγγελία της Αθήνας σε βάρος των δυο συλληφθέντων για τρεις δολοφονίες και τρεις απόπειρες δολοφονίας μελών της Greek Mafia. Ο τρίτος βαρύνεται μόνο με τα πλημμελήματα της λαθρεμπορίας και της παράνομης οπλοκατοχής και δε φέρεται να έχει εμπλοκή στις δολοφονίες.

Ειδικότερα, σε βάρος του 39χρονου και του 21χρονου, ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση, αποδόθηκαν 9 κακουργηματικές κατηγορίες και 7 πλημμεληματικές κατηγορίες. Μεταξύ άλλων κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ληστεία, διακεκριμένη οπλοφορία, εμπρησμό, κατασκευή μαι κατοχή εκρηκτικών.

Σημειώνεται, ότι οι δυο συλληφθέντες εμφανίζονται ως εκτελεστές συμβολαίων θανάτου της Greek Mafia, ενώ η αστυνομική έρευνα τους έχει ταυτοποιήσει ως τους φυσικούς αυτουργούς των δολοφονιών του Γιάννη Σκαφτούρου τον Απρίλιο 2022 και των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη, τον περασμένο Ιούνιο, στον Κορυδαλλό. Επιπλέον, τους αποδίδονται οι απόπειρες δολοφονίας κατά του Μαυρόπουλου στην Κατερίνη και δυο συγγενικών προσώπων του Γιάννη Σκαφτούρου.

Και οι τρεις έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top