0
Πέρασε και επίσημα η τροπολογία του υπουργείου Μετανάστευσης για την νομιμοποίηση χιλιάδων παράνομων μεταναστών, κάτι που τελειώνει και οριστικά την «Ελλάς των Ελλήνων» και επιβεβαιώνει ότι οι διαφωνίες εντός της Νέας Δημοκρατίας ήταν απλώς θεωρητικές. 

Μόνο ο Αντώνης Σαμαράς, από τη ΝΔ, καταψήφισε το νομοσχέδιο κάτι που είχε προαναγγείλει, με τη διαφωνία του ωστόσο να αποδεικνύεται «φτωχή», καθώς δεν ήταν αρκετή ούτε στο ελάχιστο για να αλλάξει τη μοίρα της ψηφοφορίας. 

Παράλληλα, παρά τις προειδοποιήσεις περί διαγραφών, η ΝΔ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία διαγραφή του Α.Σαμαρά, καθώς είναι παράδοση να διαφοροποιούνται οι πρώην πρωθυπουργοί.

Το ίδιο είχε διαφοροποιηθεί ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επί Έβερτ, το ίδιο και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επί Καραμανλή, δεν τους διαγράφανε γιατί ήταν πρώην πρωθυπουργοί. Ειδικά στην κρίση τον Μάρτιο του 97′ Σουφλιά και Μάνου, τον πατέρα του νυν πρωθυπουργού δεν τον διέγραψε γιατί ήταν πρώην πρωθυπουργός και ο πρώην πρωθυπουργός δικαιούται να εκφράζει διαφορετικές απόψεις.

Η διαφωνία Α.Σαμαρά είναι μια «δωρεάν» διαφωνία για τη ΝΔ και χρησιμοποιείται για να ισορροπήσει το δεξιό ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας. 

Συγκεκριμένα υπέρ της διάταξης ψήφισαν 262 βουλευτές από τις ΚΟ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Νέας Αριστεράς και Πλεύσης Ελευθερίας ενώ καταψήφισαν 32 βουλευτές από Ελληνική Λύση, Νίκη και Σπαρτιάτες καθώς και ο Α.Σαμαράς ενώ η ανεξάρτητη βουλευτής προερχόμενη από την Πλεύση Ελευθερίας Αρετή Παπαϊωάννου ψήφιση «παρών».

Από την διαδικασία απουσίαζαν 5 βουλευτές μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Χίου με το ΠΑΣΟΚ Σταύρος Μιχαηλίδης ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε εκφράσει ενστάσεις για την τροπολογία. Απουσίαζαν επίσης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα η οποία σύμφωνα με πληροφορίες νοσεί με covid και οι βουλευτές των «Σπαρτιατών» Γιώργος Ασπιώτης, Πέτρος Δημητριάδης και Μιχάηλ Γαυγιωτάκης.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top