0
Η εορταστική περίοδος και οι γιορτές μπορούν να είναι μια πραγματικά χαλαρωτική, ευχάριστη και απολαυστική εποχή, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να υπάρξουν απρόοπτα. 

Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα δεδομένα, εφόσον στις γιορτές τα ζευγάρια είναι πιο ξεκούραστα, σε καλύτερη διάθεση και άρα κάνουν περισσότερο σεξ. Κάτι τέτοιο, ίσως και να εξηγεί τη σημαντική αύξηση στα ατυχήματα που συμβαίνουν κατά τη σεξουαλική πράξη, και ειδικά στα κατάγματα πέους.

Οι γιατροί εξηγούν πως τέτοιοι τραυματισμοί προκαλούνται από «ένα ισχυρό λύγισμα του πέους σε στύση κατά τη διάρκεια επιθετικής σεξουαλικής επαφής με ασυνήθιστες σεξουαλικές στάσεις». Εκτός από ήχο και έντονο πόνο, τα κύρια συμπτώματα είναι ταχεία απώλεια στύσης, οίδημα και μώλωπες.


«Αν κάθε μέρα ήταν σαν τα Χριστούγεννα, 43% περισσότερα κατάγματα πέους θα είχαν συμβεί στη Γερμανία από το 2005 και μετά», αναφέρει μια έρευνα από το πανεπιστήμιο του Μονάχου, σχετικά με τα αυξημένα κατάγματα πέους στις γιορτές. Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Urology International, διαπίστωσε επίσης ότι τα κατάγματα του πέους αυξάνονται τα Σαββατοκύριακα και το καλοκαίρι.

Σχετικά με το κάταγμα πέους, χρειάζεται η άμεση αντιμετώπιση από ειδικούς, καθώς αποτελεί μια επείγουσα ουρολογική πάθηση των ανδρών, η οποία αφορά τη ρήξη του ή των σηραγγωδών σωμάτων του πέους. Πιο συγκεκριμένα κατά την επαφή ο ινώδης χιτώνας του πέους μετά από πίεση και σύνθλιψη, σχίζεται και έτσι προκαλείται το κάταγμα.

Πρόκειται επίσης για μια επώδυνη κατάσταση. Ο πόνος είναι έντονος ενώ προκαλείται επίσης αιμάτωμα. Η αντιμετώπισή του πρέπει να είναι άμεση καθώς μια βαριά περίπτωση, μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε μόνιμη στυτική δυσλειτουργία.

Δυο συνήθεις τρόποι που προκαλείται το κάταγμα:

  • Κατά τη διάρκεια σεξουαλικής επαφής όπου το πέος πιέζεται και τελικά συνθλίβεται
  • Κατά την προσπάθεια εισόδου στον κόλπο (αστοχία εισόδου, απότομες ή βίαιες κινήσεις κατά την επαφή)
  • Κατά τη διάρκεια αυνανισμού
Η θεραπεία για το κάταγμα του πέους θα πρέπει να είναι άμεση και να πραγματοποιείται εντός των πρώτων 5-8 ωρών μετά το κάταγμα.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top