0
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεκίνησε τον πόλεμο κατά των μετρητών καθώς θέτει στο στόχαστρο της Εφορίας και των ελεγκτικών αρχών τις μεταβιβάσεις ακινήτων που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία 2,5 χρόνια και έχουν γίνει αποκλειστικά με μετρητά!

 Τι σημαίνει αυτό με απλά ελληνικά; Ότι η παλιά μέθοδος του «ζούμε φτωχικά και κρατάμε μετρητά στην άκρη για να πάρουμε ένα σπίτι» δεν θα ισχύει πλέον.

Είναι γνωστό άλλωστε πως οι περισσότερες αγοραπωλησίες γίνονται με ένα μείγμα πληρωμών, καθώς ένα μέρος των χρημάτων δίδονται μέσω τραπέζης και το υπόλοιπο σε μετρητά.

Στο σκάνερ της ΑΑΔΕ μπαίνουν περισσότερες από 40.000 μεταβιβάσεις ακινήτων (κατοικιών, οικοπέδων, αγροτεμαχίων, καταστημάτων), που πραγματοποιήθηκαν μετά το Μάρτιο του 2021 αποκλειστικά με μετρητά συνολικού ύψους άνω των 462 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες η ΑΑΔΕ, ξεκινάει άμεσα διασταυρώσεις και ελέγχους σε φακέλους μεταβιβάσεων ακινήτων, που χαρακτηρίζονται ότι βρίσκονται στην κατηγορία «υψηλού κινδύνου» με δικαιολογία την φοροδιαφυγή και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

Κάθε ένας θα πρέπει να μπορεί να δικαιολογήσει που βρήκε τα μετρητά και πλήρωσε το ακίνητο και αν δεν το κάνει, τότε θα κληθεί για ξέπλυμα μαύρου χρήματος με κίνδυνο να υποστεί και ποινικές κυρώσεις!

Δηλαδή η Εφορία δεν θα του αναγνωρίσει το δικαίωμα να αποταμιεύει χρήματα κάτω από το… στρώμα του και θα του ζητήσει να τα δικαιολογήσει λεπτομερώς μόλις τα χρησιμοποιήσει για να αγοράσει ακίνητο.

Στο στόχαστρο της Εφορίας δεν θα μπουν μόνο οι αγοραστές, αλλά και οι πωλητές των ακινήτων για να εντοπιστούν περιπτώσεις εικονικών μεταβιβάσεων ακινήτων.

Πέραν τούτου, άπαξ και η Εφορία καταλήξει σε συμπέρασμα ότι τα μετρητά που διατέθηκαν για την αγορά των ακινήτων προέρχονται από αδήλωτα εισοδήματα ή παράνομες δραστηριότητες τότε θα προχωρήσει στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών!

Άπαξ και η Εφορία αποφασίσει πως τα ποσά που έχουν καταβληθεί δεν δικαιολογούνται από τις δηλώσεις και εντοπιστούν σοβαρές αποκλίσεις, τότε θα καλέσει τους φορολογούμενους να δώσουν εξηγήσεις για την προέλευση των χρημάτων που διέθεσαν για την αγορά των ακινήτων.

Όσοι δεν καταφέρουν να εξηγήσουν που βρήκαν τα χρήματα θα κληθούν να πληρώσουν φόρο με συντελεστή 33% λόγω αδικαιολόγητης προσαύξησης περιουσίας ενώ η υπόθεσή τους θα οδηγηθεί για περαιτέρω έλεγχο στην Αρχή ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Με λίγα λόγια, όσοι ήταν νοικοκύρηδες και μάζευαν λεφτά για να κάνουν ότι μπορούν με τις ζωές τους, θα κυνηγηθούν ως… φοροφυγάδες ή και ως εγκληματίες!

Το ωραίο σε όλα αυτά είναι πως η ύπαρξη των μετρητών μπορεί να δικαιολογείται από τις ίδιες τις φορολογικές δηλώσεις.


Είναι σαφές πως η κυβέρνηση επιδιώκει σε βάθος χρόνου να καταστήσει τα μετρητά ένα είδος «παρανομίας» ξεκινώντας από τα ακίνητα.

Φυσικά, αυτό θα επεκταθεί σε άλλους τομείς, ώστε σταδιακά σε διάστημα έξι-επτά ετών να καταργηθούν οριστικά.

Ο διάσημος και βραβευμένος δημοσιογράφος και συγγραφέας Alex Newman, πρόεδρος της εταιρείας συμβούλων ΜΜΕ, Liberty Sentinel Media, Inc, αποκάλυψε πρόσφατα τον πραγματικό λόγο της επιβολής των νέων ψηφιακών ταυτοτήτων σε συνδυασμό με τα υπό δημιουργία ψηφιακά νομίσματα.

Αποκάλυψε επίσης πως οι κυβερνήσεις θα καταφέρνουν να «εξαφανίζουν» τα χρήματα των πολιτών (αφορούν και τους Έλληνες τα όσα αποκαλύπτει), όταν αυτοί, θα ξεπερνούν συγκεκριμένα όρια στο προσωπικό τους «αποτύπωμα άνθρακα»!

Με λίγα λόγια δεν θα τους επιτρέπεται να αγοράσουν προϊόντα που θεωρούνται… ότι παράγουν σημαντικές ποσότητες άνθρακα, όπως μπριζόλες ή αεροπορικά εισιτήρια, ή «φουλάρισμα» του ντεπόζιτου με βενζίνη και άρα μεταφορά τους σε μακρινούς προορισμούς.

Φυσικά, για να επιτευχθεί αυτό πρέπει όλα τα χρήματα να είναι ψηφιακά και να έχουν καταργηθεί τα μετρητά. Τότε ο έλεγχος στο πορτοφόλι των πολιτών θα είναι απόλυτος.

Όπως αναφέρει:

«Θέλουν να εξαλείψουν εντελώς τα μετρητά και να ωθήσουν τους πάντες στο να χρησιμοποιούν CBDC, έτσι ώστε τα πάντα να μπορούν να ελέγχονται…

Αυτά τα νομίσματα μπορούν να προγραμματιστούν, έτσι ώστε αν έχετε ήδη ξεπεράσει το αποτύπωμα άνθρακα, δεν θα επιτρέπεται να αγοράσετε άλλη μπριζόλα, ή να αγοράσετε αεροπορικό εισιτήριο, ή να βάλετε βενζίνη στο αυτοκίνητό σας ή ίσως ακόμη και να θερμάνετε το σπίτι σας.

Και όταν το συνδυάσετε με την ψηφιακή ταυτότητα, την επιτήρηση [και] την τεχνητή νοημοσύνη που αναπτύσσεται τώρα, συνειδητοποιείτε ότι χτίζουν έναν πλανήτη φυλακή και εμείς είμαστε οι κρατούμενοι».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top