0
Κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου επεισοδίου του podcast The Rich Dad, ο Kiyosaki προειδοποίησε ότι τα CBDC θα ανοίξουν την πόρτα για ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο ελέγχου των πολιτών.

Η κυκλοφορία των «δυστοπικών» CBDCs, δηλαδή των ψηφιακών νομισμάτων των κεντρικών τραπεζών, θα επιτρέψει στις κυβερνήσεις να παρακολουθούν τις συναλλαγές όλων των πολιτών… σύμφωνα με τον συγγραφέα και πολυεκατομμυριούχο Robert Kiyosaki.

Με έντεκα χώρες να έχουν ήδη λανσάρει τα Ψηφιακά Νομίσματά τους, η Federal Reserve και η ΕΚΤ δημοσίευσαν πρόσφατα έγγραφα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εφαρμοστεί τα projects «ψηφιακό δολάριο» ή «ψηφιακό ευρώ».

Ωστόσο, ερωτηθέντες σχετικώς έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την πλήρη εξάλειψη των μετρητών ως τρόπο πληρωμής και τον αυξημένο κυβερνητικό έλεγχο στα οικονομικά ενός ατόμου.

Τα CBDC θα ανοίξουν την πόρτα για τον έλεγχο

Κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου επεισοδίου του podcast The Rich Dad, ο Kiyosaki προειδοποίησε ότι τα CBDC θα ανοίξουν την πόρτα για ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο ελέγχου των πολιτών.
«Η κύρια ανησυχία με το FedCoin ή το ψηφιακό ευρώ διαβρώνει το απόρρητό μας. 

Παρακολουθώντας κάθε οικονομική συναλλαγή, θα έχουν πρόσβαση σε κάθε συναλλακτική λεπτομέρεια, στον παραλήπτη των χρημάτων μας και στον τρόπο κατανομής των πόρων μας», δήλωσε ο Kiyosaki.

«Ουσιαστικά, οι κεντρικές τράπεζες αντιγράφουν τη δυστοπική κοινωνία του George Orwell, που απεικονίστηκε το 1984.

Ο Big Brother θα παρακολουθεί συνεχώς την οικονομική μας δραστηριότητα και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα με τα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών: το Fed Coin ή το ψηφιακό ευρώ», πρόσθεσε.

«Ως άτομο, εξοργίζομαι όταν το σκέφτομαι αυτό.

Δεν θέλω να παρακολουθούν κάθε συναλλαγή μου ή να γνωρίζουν τις συνήθειες δαπανών μου.

Είναι παραβίαση του απορρήτου μου και δεν έχουν καμία δουλειά να γνωρίζουν πώς επιλέγω να διαθέσω τους πόρους μου», είπε ο συγγραφέας.

Αντικατοπτρίζοντας τέτοιες ανησυχίες, ο εκπρόσωπος Tom Emmer (R-MN) εισήγαγε νομοσχέδιο που απαγoρεύει στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα να εισαγάγει CBDC… και θα αναγκάσει τη Fed να λογοδοτήσει στο Κογκρέσο σε σχέση με την έρευνά της πάνω στο θέμα.

Τα CBDCs προωθούνται με πρόφαση ότι θα αυξήσουν την οικονομική ελευθερία, ωστόσο οι επικριτές ισχυρίζονται ότι το σύστημα θα εξουσιοδοτούσε το κράτος να θέσει όρια στις δαπάνες και να αποφασίσει τι επιτρέπεται να αγοράσουν οι άνθρωποι.

Το ποσό που θα μπορούσε να αποταμιεύσει ένα άτομο θα ελέγχεται μέσω αρνητικών επιτοκίων αποταμίευσης, σε λογαριασμούς ταμιευτηρίου.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top