0
Μετά τα κρουασάν και τα νερά που μοίραζαν οι Ευέλπιδες και ο στρατός στην Αττική Οδό για να υποκαταστήσουν τις κρατικές υπηρεσίες που είχαν διαλυθεί τώρα ανατέθηκε στον ΕΣ να μαζέψει τα ψοφίμια (νεκρά ζώα) στον κάμπο της Θεσσαλίας που δείχνει την απαξία και την περιφρόνηση της κυβέρνησης προς τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Εκτός αν κάποιος ισχυριστεί ότι η περισυλλογή είναι στα στρατιωτικά καθήκοντα και όχι στα καθήκοντα της Περιφέρειας, των Δήμων και της δήθεν «Πολιτικής Προστασίας».


Μετά την ανεκδοτολογικού περιεχομένου συνέντευξη του Β.Κικίλια που κατηγορούσε την… προηγούμενη κυβέρνηση (δηλαδή της ΝΔ) ότι παρέδωσε καμένη γη, κυριολεκτικά και μεταφορικά, τώρα έρχονται να αναθέσουν στον στρατό να κάνει αυτό που το μόνο που πετυχένει είναι να αυτοδιαλύσει τη δομή του.

Έτσι στη «μάχη» για την περισυλλογή των νεκρών ζώων μπήκε και ο στρατός, δεδομένου ότι περισσότερα από 110.000 είναι τα ζώα δεν κατάφεραν να επιβιώσουν από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel».

Ο στρατός θα βοηθήσει να μαζευτούν τα νεκρά ζώα από τις περιοχές που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία στην Θεσσαλία. τηρώντας παράλληλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας.

Με διαταγή του ΓΕΕΘΑ και κατόπιν εντολών της Ηγεσίας στο πλαίσιο διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας, συγκροτούνται άμεσα κλιμάκια αποκομιδής των νεκρών ζώων στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές.

Το ΓΕΕΘΑ συγκρότησε ειδική υγειονομική ομάδα, η οποία θα μεταβεί άμεσα στους επιλεγμένους χώρους αποκομιδής και θα αναλάβει το έργο της υγειονομικής επιτήρησης και υποστήριξης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που θα εμπλακεί. Το προσωπικό των ΕΔ που θα συνδράμει στον σκοπό αυτό θα φέρει τον προβλεπόμενο ατομικό εξοπλισμό προστασίας έναντι μολυσματικών βιολογικών παραγόντων.

Μια λύση στο πρόβλημα έδωσε και η λειτουργία της μονάδας στη ΒΙΠΕ της Λάρισας, η οποία έχει τη δυνατότητα διαχείρισης 250 τόνων στο 12ωρο, που σημαίνει 10.000 νεκρά ζώα θα οδηγούνται στην καύση. 

Η συγκεκριμένη μονάδα άνοιξε χθες το μεσημέρι, καθώς μέχρι τότε το ύψος των νερών στην περιοχή είχε καταστήσει αδύνατη την πρόσβαση, χάρη στη στενή συνεργασία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ.

Στην προσπάθεια αποκομιδής των νεκρών ζώων, από σήμερα συμβάλλουν στην περιοχή του Παλαμά και 40 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καλεί και τους Δήμους της περιοχής να συμμετέχουν στην προσπάθεια.

Η δυσοσμία στην περιοχή είναι αφόρητη, ενώ ελλοχεύουν και κίνδυνοι για τη δημόσια Υγεία.

Την ίδια στιγμή που ο ΕΣ θα ασχολείται με την περισυλλογή των νεκρών ζώων μήνυμα του 112 χτύπησε για το Στεφανοβίκειο.

Σε επικίνδυνα ύψη έχει ανέβει η στάθμη της λίμνης Κάρλα στη Θεσσαλία, η οποία ανέκτησε τον όγκο της μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Λίγο πριν τις 8 το απόγευμα εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους έξι χωριών.

Πιο συγκεκριμένα μήνυμα εστάλη στα Κανάλια Μαγνησίας, στο Ριζόμυλο, στο Στεφανοβίκειο, στη Σωτήριο, στη Νίκη και στο Αχίλλειο.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top