0
Σε βάθος πέντε μέτρων βρίσκονται  βυθισμένα πολλά από τα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού που έδρευαν στο 1ο ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο του Βόλου γίνονται προσπάθειες να ανελκυστούν! 

Αυτό πλέον το παραδέχονται σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και στελέχη του ΓΕΕΘΑ με την επωδό σε συντάκτη του pronews.gr που έθεσε σχετικό ερώτημα ότι «Δεν μπορούμε να λέμε πλέον ψέματα, αλλά πρέπει να καταλάβουν οι πολίτες ότι κάναμε ότι μπορούσαμε για να τα ανελκύσουμε από υπόστεγα που έμοιαζαν με κλειστές υδάτινες δεξαμενές. Ότι μπορεί να σωθεί, θα σωθεί».

Τι ελικόπτερα βυθίστηκαν σε βάθος πέντε μέτρων: ΑΗ-64 Apache, ΟΗ-58D Kiowa, UH-1H/D Huey κλπ.

Πληροφορίες, μη διασταυρωμένες μιλάνε για επτά ΑΗ-64 Apache και για «πολλά άλλα των λοιπών τύπων».

Ο Φλώρος διαψεύδει ότι υπάρχει έστω και η ελάχιστη απώλεια ελικοπτέρων, αλλά εν πάση περιπτώσει, δεν μπορούμε επιτέλους να παίζουμε τις κουμπάρες με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρο.

Να υπάρξει άμεση εισαγγελική έρευνα και αν εμείς λέμε ψέματα να διωχθούν οι υπεύθυνοι του pronews.gr και του defencenet.gr, αν λέει ψέματα ο Φλώρος, όπως είπε στην σφαγή που προκάλεσε στην Λιβύη, να παραπεμφθεί στο Στρατοδικείο άμεσα.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!

Δεν αρκεί πλέον η παραίτησή του. Και το ίδιο ισχύει και για τον Αρχηγό του Στρατού.

Άφησαν και βούλιαξε το πλέον μάχιμο κομμάτι της Αεροπορίας Στρατού και τώρα ζητάνε «και τα ρέστα».

Γιατί δεν υπάρχει εισαγγελική έρευνα; Τι θα πει «Το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου παραμένει επιχειρησιακό. Όλα τα Ε/Π εντός αυτού είναι ασφαλή»που ανακοίνωσε με θράσος το ΓΕΣ;

Ποιος μπορεί να εκδίδει τέτοιες ανακοινώσεις χωρίς να τιμωρείται με ατιμωτική καθαίρεση και φυλάκιση;

Εκτός και αν «κρατάει» από κάπου ο Φλώρος την πολιτική ηγεσία και όχι μόνο του υπουργείου αλλά και της χώρας.


Να θυμίσουμε ότι τοπικά μέσα αποκάλυψαν σήμερα ότι «Δύτες βούτηξαν στα νερά της λίμνης και τοποθέτησαν μεγάλα μπαλόνια κάτω από τα ελικόπτερα, όπως γίνεται και σε περιπτώσεις ναυαγίων, ώστε να τα σηκώσουν στην επιφάνεια και να τα παραλάβει γερανός.

Μάλιστα όπως αναφέρεται, αμέσως μετά την ανάσυρση κάθε ελικοπτέρου σβήνεται ο αριθμός του ώστε να μην είναι αναγνωρίσιμο και στη συνέχεια καλύπτεται με ειδικό κάλυμμα για να γίνει η μεταφορά στο 304 ΠΕΒ.

Εκεί θα αφήσουν τα ελικόπτερα να στεγνώσουν και εν συνεχεία θα τα καθαρίσουν από τις λάσπες ώστε να κάνουν μελλοντικά δοκιμές στα συστήματά τους και να δουν εάν είναι λειτουργικά ή χάθηκαν για πάντα»!

Τι να πρωτοθυμηθούμε από τις ψευδείς ανακοινώσεις των ΓΕΣ-ΓΕΕΘΑ (για να απαντήσει το ΓΕΣ πρέπει να εγκριθεί από το ΓΕΕΘΑ).

Θα αναφέρουμε την πιο χαρακτηριστική της 9ης Σεπτεμβρίου από το ΓΕΣ:

«Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνει ότι, το σύνολο των Ελικοπτέρων (Ε/Π) που σταθμεύουν στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1ης ΤΑΞΑΣ) στο Αεροδρόμιο (Α/Δ) του Στεφανοβικείου Βόλου, έχει μεταφερθεί με ασφάλεια σε στεγνή πίστα εντός του Α/Δ, σύμφωνα με τις υφιστάμενες, ισχύουσες και πάγιες διαδικασίες περί ασφάλειας υλικού και εγκαταστάσεων.

Αρχικά σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα μεταφέρθηκαν όλα τα λειτουργικά, εν χρήσει και επιχειρησιακά Ε/Π. Στην συνέχεια τελευταία μετακινήθηκαν τα Ε/Π (UH-1H) που έχουν χαρακτηριστεί ανενεργά λόγω παλαιότητας (60 ετών) και αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία από ετών.

Αυτά απεικονίζονται σε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου παραμένει επιχειρησιακό. Όλα τα Ε/Π εντός αυτού είναι ασφαλή.

Εξυπακούεται ότι τηρείται ετοιμότητα μετασταθμεύσεως και σε άλλες βάσεις της περιοχής ή και αλλού, σύμφωνα με τα ισχύουσες πάγιες διαδικασίες (πρωτόκολλα), αν η δυναμική κατάσταση του φαινομένου το επιβάλλει.»

Εάν λοιπόν ισχύουν οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, το ΓΕΣ και ΓΕΕΘΑ είπαν ψέματα πως το σύνολο των ελικοπτέρων της 1ης ΤΑΞΑΣ «έχει μεταφερθεί με ασφάλεια σε στεγνή πίστα».

Γιατί το Σαββατοκύριακο έγινε ανάσυρση ελικοπτέρων τα οποία είχαν παραμείνει βυθισμένα στο νερό τουλάχιστον 15 ημέρες!

Να σημειωθεί ότι όταν αποκαλύφθηκε ότι μέρος της βάσης του Στεφανοβίκειου είχε βουλιάξει στο νερό και ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού είχαν… βυθιστεί, το ΓΕΣ το είχε αρνηθεί λέγοντας ότι τα ελικόπτερα που παρουσιάζονταν στις φωτογραφίες της ντροπής, ήταν «ανενεργά» και έχουν «αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία από ετών»!

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top