0
Ξεχάστε τα SMS, έρχονται τα RCS. Οι δύο Ελληνίδες που φέρνουν τη διαφημιστική επανάσταση στα νέα μηνύματα. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Το RCS (Rich Communication Services) είναι ο αντικαταστάτης του SMS. Οι Κέρστιν Τρικαλίτη και Δάφνη Λουκά είχαν την ιδέα να τοποθετούν διαφημίσεις σε αυτή τη νέα εξελιγμένη μορφή μηνυμάτων.

H εταιρεία “Out There Media” ιδρύθηκε το 2008 και στράφηκε σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού, όπου και έχτισε συνεργασίες με μεγάλα brands, πολυεθνικές διαφημιστικές εταιρείες και γνωστούς παρόχους κινητής τηλεφωνίας.

Το 2020, όπως αναφέρει το newmoney.gr  η εταιρεία υλοποίησε τη μεγαλύτερη mobile καμπάνια για ενημέρωση και πρόληψη του κορονοϊού που έγινε ποτέ σε κινητά διεθνώς, για λογαριασμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Αυτή την περίοδο, μετά από επιτυχημένες καμπάνιες για λογαριασμό μεγάλων brands σε αναπτυσσόμενες αγορές όπως η Νιγηρία, η Νότια Αφρική και το Μεξικό, η εταιρεία εισάγει την τεχνολογία RCS στην Ελλάδα σε συνεργασία με τη Google και την Cosmote, για να ακολουθήσουν οι ΗΠΑ και επιλεγμένες Ευρωπαϊκές χώρες, μέχρι το τέλος του 2023.

Κινητά: Λίγα λόγια για το RCS

To RCS είναι ουσιαστικά το imessage της Google. Δίνει τη δυνατότητα να μοιραστεί κανείς βίντεο, ταινίες, αρχεία pdf, φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, χωρίς να υπάρχει όριο στα μήκος των μηνυμάτων.

Το RCS πρόκειται να γίνει το μεγαλύτερο μέσο στον κόσμο. Συγκεκριμένα, αναμένεται να φτάσει το 1 δισεκατομμύριο χρήστες μέχρι το τέλος του 2023, ενώ μέχρι το τέλος του 2028, ένα σημαντικό ποσοστό των 5 δισεκατομμυρίων συσκευών Android παγκοσμίως θα είναι χρήστες RCS (3,7 δισεκατομμύρια).

Μέσα σε αυτή τη “φυλή” μηνυμάτων έρχονται να προστεθούν διαφημίσεις.

Τα εμπορικά σήματα θα μπορούν να προσεγγίσουν το 61% του συνόλου των χρηστών smartphone μέσω RCS.

Tα brands θα δαπανήσουν 52,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε RCS μέχρι το 2028, που αντιστοιχεί περίπου στο 16% του συνολικού ψηφιακού διαφημιστικού budget. Εκεί η “Out There Media” έρχεται να πρωταγωνιστήσει.

Οπως μάς λέει η Κέρστιν Τρικαλίτη, CEO & co-founder της εταιρείας, “είμαστε πρωτοπόροι στην τεχνολογία Rich Messaging (RCS) και μe αυτήν φέρνουμε την επανάσταση στην ψηφιακή διαφήμιση.

Τον τελευταίο καιρό έχουμε σχεδιάσει και υλοποιήσει διαφημιστικές καμπάνιες Rich Messaging για λογαριασμό μερικών από τα ισχυρότερα brands στον πλανήτη, όπως Netflix, McDonald’s, Disney, Budweiser, Unilever (Knorr, Dove κ.α.) Burger King, σε στρατηγικές, απαιτητικές αγορές ανά τον κόσμο.

Τα αποτελέσματα ως προς την ανταπόκριση των παραληπτών είναι εντυπωσιακά και ξεπερνούν κάθε προσδοκία και προηγούμενο στον διαφημιστικό κλάδο διεθνώς.

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μία φάση δυναμικής επέκτασης σε εξαιρετικά σημαντικές αγορές της Αμερικής και της Ευρώπης, σε συνεργασία με την Google που είναι global partner μας στο RCS.

Μαζί φέραμε πρώτοι το RCS και στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Cosmote, με μία φανταστική καμπάνια που θα επαναπροσδιορίσει την διαφημιστική αγορά στη χώρα μας”.

Κινητά: Πώς δημιουργήθηκε η εταιρεία;

Η Δάφνη Λουκά μας αφηγήθηκε τη συζήτηση από την οποία ξεκίνησε η ίδρυση της ελληνικής εταιρείας:

“Με την Κέρστιν ήμασταν φίλες και λέγαμε πολλές φορές να δημιουργήσουμε μια εταιρεία. Μια μέρα μου λέει: «Ξέρω τι θα κάνουμε. Εχω μπροστά μου το “In Style” σε έντυπη μορφή και δίπλα βλέπω το content του στο κινητό, σε ψηφιακή μορφή. Το περιοδικό έχει πολλές διαφημίσεις, αλλά το κινητό καθόλου. Είμαι σίγουρη ότι οι καταχωρήσεις του περιοδικού θα περάσουν στο κινητό και αυτό θα είναι το επόμενο βήμα της διαφήμισης».

Και είπαμε «αυτό θα κάνουμε, θα βάλουμε διαφήμιση στο κινητό». Μιλάμε για μια εποχή που αναζητούσες στο Google «mobile advertising» και σου έβγαζε ως αποτελέσματα διαφημίσεις σε αυτοκίνητα (εταιρείες που νοικιάζουν αυτοκίνητα για να βάλεις διαφήμιση στην πόρτα τους). «Είμαι μέσα», της απάντησα, «let’s do it»!

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top