0
Τεράστιο ζήτημα με πολλά ερωτηματικά προκύπτει από τα στοιχεία που φέρνει στη δημοσιότητα η Ένωση Στρατιωτικών Νήσων.

Την ίδια ώρα που στο ΥΠΕΘΑ ψάχνουν τρόπο για να δικαιολογήσουν τον τεράστιο όγκο χρημάτων που θα σπαταλήσουν για …τάμπλετ , στο Πολεμικό Ναυτικό υπάρχει καταιγίδα παραιτήσεων.


Το γεγονός ότι η ιστορία με τις παραιτήσεις στο Πολεμικό Ναυτικό πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο πλέον ούτε ως κοινό μυστικό δεν μπορεί να σταθεί. Όλα τα προβλήματα βγαίνουν στο φως και η Ηγεσία των ΕΔ δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ξέρει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ένωση Στρατιωτικών Νήσων, μόνο κατά το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου δημοσιεύτηκαν οι παραιτήσεις και οι αποστρατείες 43 στελεχών του ΠΝ, αξιωματικών και υπαξιωματικών όλων των προελεύσεων. Από αυτούς,οι 33 είναι αξιωματικοί, δηλαδή περισσότεροι από τους μισούς! Κι από αυτούς, σχεδόν οι μισοί (15) είναι αξιωματικοί της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων! Η οποία ΣΝΔ είδε τις βάσεις εισαγωγής να καταβαραθρώνονται πιο κάτω κι από της ΣΜΥΝ, που παρέμεινε σταθερή.

Προφανώς κάτι δεν πηγαίνει καθόλου καλά και σίγουρα θα πρέπει να είναι κάποιου με κεντρικό ρόλο πρόβλημα.

Οι συνδικαλιστές θέτουν κάποια πολύ σοβαρά ερωτήματα με σημαντικότερο, πως είναι δυνατόν οι παραιτήσεις στο ΠΝ να είναι δυσανάλογα πολλές σε σχέση με τις αντίστοιχες του ΣΞ και της ΠΑ;

Η απάντηση στο ερώτημα μάλλον δείχνει και την απόλυτη αποτυχία της διαχείρισης του προβλήματος, παγόβουνο που είχε στην κορυφή του το περιβόητο επίδομα Στόλου που τελικά κατέληξε σε φιάσκο. Προφανώς τα στελέχη του ΠΝ δεν καταλαβαίνουν από «καθρεφτάκια για ιθαγενείς» και δεν συμμερίζονται τις δικαιολογίες περί μιας καλύτερης «νέας πραγματικότητας» που κυκλοφορούν στα υψηλά κλιμάκια. Η μόνη νέα πραγματικότητα που υπάρχει είναι ότι τα στελέχη φεύγουν για εργαστούν στον ιδιωτικό τομέα, παρά τις γνωστές παθογένειές του.

Το σίγουρο είναι ένα: το Πολεμικό Ναυτικό αδειάζει από κόσμο και ειδικά από νέες και νέους που έχουν όλη τη σταδιοδρομία μπροστά τους.loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top