0
Το φως της δημοσιότητας βλέπουν οι πρώτες πληροφορίες αναφορικά με τις εκρήξεις στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο, ενώ αναμένεται αναλυτικά το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων που θα αποκαλύψει τυχόν παραβιάσεις πρωτοκόλλων πυρασφάλειας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε και το Mega, στο πόρισμα αναφέρεται ότι χάρη στα αναχώματα που υπήρχαν γύρω από το στρατόπεδο απετράπη ένα ακόμη χειρότερο σενάριο για τη Νέα Αγχίαλο. Αν αυτά δε λειτουργούσαν, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, τότε ενδεχομένως θα υπήρχαν τραγικές συνέπειες για ολόκληρη την περιοχή.

Στο πόρισμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει μία αιχμή κατά της Πυροσβεστικής καθώς τονίζεται ότι θα μπορούσε να είχε δράσει με διαφορετικό τρόπο κατά τον οποίο, υπό άλλες συνθήκες, η πυρκαγιά δε θα είχε φτάσει στην αποθήκη πυρομαχικών. Σύμφωνα με τον Alpha, γίνεται αναφορά και στην έλλειψη εναέριων πυροσβεστικών μέσων. 

Από την πλευρά του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας απάντησε με διαρροές, λέγοντας ότι «κανένα πόρισμα δεν έχει συνταχθεί και δεν έχει παραδοθεί, ούτε κανένα άλλο επίσημο έγγραφο στον υπουργό Εθνικής Άμυνας». Την ίδια στιγμή, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι «για τη σοβαρή υπόθεση της πυρκαγιάς στην αποθήκη πυρομαχικών στη Ν. Αγχίαλο, η οποία ερευνάται, είναι καλό να μη διακινούνται πρόωρα συμπεράσματα που ενδέχεται να αποδειχθούν αβάσιμα».

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες μέρες η Πυροσβεστική μιλούσε για πλημμελή αποψίλωση του χώρου περιμετρικά του στρατοπέδου η οποία επέτρεψε την εξάπλωση της πυρκαγιάς εντός της Μονάδας, ενώ από την πλευρά του το Υπουργείο Άμυνας άφηνε να εννοηθεί ότι η Πυροσβεστική υποτίμησε την κατάσταση με αποτέλεσμα η φωτιά να φτάσει μέχρι τις αποθήκες οπλισμού.

Οι κάτοικοι βρίσκουν ακόμα θραύσματα από τα βλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι σαν πολεμικό τοπίο μοιάζει πλέον η Νέα Αγχίαλος, ύστερα από την πρωτοφανή και ακραία επικίνδυνη έκρηξη της προηγούμενης εβδομάδας, η οποία προκάλεσε τραγικές καταστροφές στην περιοχή.

Στην περιοχή βρίσκονται ειδικές ομάδες του στρατού που περισυλλέγουν τα επικίνδυνα θραύσματα που άφησαν πίσω τους οι απανωτές εκρήξεις. Μάλιστα οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκουν ακόμα θραύσματα από τα βλήματα.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top