0
Ξεκίνησε και επίσημα σήμερα, η κατασκευή και η ναυπήγηση της τρίτης φρεγάτας FDI, Belharra, καθώς πραγματοποιήθηκε η τελετή κοπής του πρώτου μεταλλικού ελάσματος της, που θα ονομάζεται «Φορμίων», στα ναυπηγεία της γαλλικής εταιρείας Naval Group στη Λοριάν.

Ένα χρόνο μετά την κοπή του πρώτου ελάσματος στην δεύτερη ελληνική φρεγάτα Belharra, τύπου FDI HN, συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες και το πρόγραμμα ναυπήγησης των μελλοντικών μονάδων επιφανείας του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.


Έτσι, αποδεικνύεται ότι τηρείται πιστά το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των υπερσύγχρονων πολεμικών πλοίων, γεγονός που αναπόφευκτα ικανοποιεί την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Υπενθυμίζεται ότι οι άλλες δύο ονομάζονται «Κίμων» και «Νέαρχος».
Στο σημείο αυτό αξίζει να τονίσουμε ότι ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας στην ομιλία του στη Βουλή, κατά την διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, αναφέρθηκε στα εξοπλιστικά προγράμματα που διασφαλίζουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα διαθέτουν τους υλικούς πόρους που απαιτούνται.

Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά ότι σε αυτά εντάσσεται και το πρόγραμμα 3+1 φρεγατών FDI HN, γνωστές και ως «Belharra», κάτι που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο άσκησης του δικαιώματος προαίρεσης για την τέταρτη φρεγάτα, παρά το γεγονός ότι έχει λήξει η προθεσμία (30 Ιουνίου) που είχε τεθεί στην συμφωνία.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top