0
Ο επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού (SVR) Σεργκέι Ναρίσκιν εκτίμησε σήμερα ότι η Μόσχα δεν άκουσε «τίποτα που να της προκαλεί έκπληξη» από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Εξάλλου, σύμφωνα πάντα με το TASS, ο Ναρίσκιν επεσήμανε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς στα τέλη Ιουνίου, στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν «τι θα κάνουμε με την Ουκρανία».

Τον Ιούνιο οι εφημερίδες New York Times και Wall Street Journal είχαν αναφέρει ότι ο Μπερνς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ναρίσκιν προκειμένου να διαβεβαιώσει το Κρεμλίνο ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν καμία σχέση με τη σύντομη ανταρσία της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, στις 23 και 24 Ιουνίου.

Οι δύο άνδρες έχουν διατηρήσει μια γραμμή επικοινωνίας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, σε μια περίοδο που οι άλλες άμεσες επαφές μεταξύ των δύο χωρών είναι ελάχιστες.

Ο Ναρίσκιν άφησε μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο να συναντηθεί διά ζώσης με τον Μπερνς.

Η τελευταία γνωστή συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο στην Τουρκία, όταν ο επικεφαλής της CIA προειδοποίησε τη Μόσχα για τις επιπτώσεις που θα έχει οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων και αναφέρθηκε στο θέμα των Αμερικανών κρατουμένων στη Ρωσία.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top