0
Διευκρινίσεις έκανε με ανάρτησή της στο Facebook, η Τζώρτζια  Κεφαλά μετά τις οργισμένες αντιδράσεις, που προκάλεσαν οι δηλώσεις της για τους Σπαρτιάτες.

Η Τζώρτζια Κεφαλά «επιτέθηκε» και στον Γιώργο Λιάγκα, στην εκπομπή του οποίου έγινε η επίμαχη δήλωση πως οι Σπαρτιάτες «αντιπροσωπεύουν ένα κομμάτι της κοινωνίας το οποίο θέλει να προχωρήσει λίγο πιο δυναμικά. Δεν συμφωνώ φυσικά με όλες τις θέσεις, μπορώ να πω ότι διαφωνώ με τις περισσότερες».


Ο Γιώργος Λιάγκας ζήτησε η Τζώρτζια Κεφαλά ως νέα βουλεύτρια με την Πλεύση Ελευθερίας, να διευκρινίσει ποιες είναι οι θέσεις με τις οποίες συμφωνεί με τους Σπαρτιάτες- εφόσον δεν διαφωνεί με όλες αλλά με τις περισσότερες όπως είπε- ενώ την κάλεσε να δώσει εξηγήσεις αν αυτές είναι θέσεις προσωπικές ή κομματικές.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Τζώρτζια Κεφαλά απάντησε την κάμερα του ΑΝΤ1, σχολιάζοντας το πολυσυζητημένο ρούχο που επέλεξε να φορέσει στην ορκωμοσία της στη Βουλή.

Ερωτώμενη από δημοσιογράφο της εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα αν θα αλλάξει το dress code της εκείνη απάντησε «δεν νομίζω πρέπει να μου ζητηθεί γύρω στις 100 φορές. Δεν μπορώ να είμαι κάτι άλλο. Το να μπουν άνθρωποι (στη Βουλή) που είναι αυτό που είναι, είναι ο αληθινός τους εαυτός έχει να κάνει με την έλλειψη υποκρισίας, που πρέπει να φύγει και από την κοινωνία και από την Βουλή. Ωραίοι οι θεσμοί, ωραίος και ο σεβασμός αλλά ο τρόπος που δείχνω εγώ τον σεβασμό μου είναι διαφορετικός. Και ο τρόπος που δείχνει κάποιος άλλος συνάδελφος, επίσης θεμιτός και αποδεκτός. Δεν μπορούμε να επιβάλλουμε ούτε dress code, ούτε απόψεις» είπε η Τζώρτζια Κεφαλά.

Ερωτώμενη στη συνέχεια για το κόμμα των Σπαρτιατών είπε ότι «αντιπροσωπεύουν ένα κομμάτι της κοινωνίας το οποίο θέλει να προχωρήσει λίγο πιο δυναμικά. Δεν συμφωνώ φυσικά με όλες τις θέσεις, μπορώ να πω ότι διαφωνώ με τις περισσότερες. Γιατί ο δυναμισμός δεν έχει να κάνει με την επιβολή και έχει να κάνει με τον διάλογο και τη συζήτηση και τη στοιχειοθέτηση των απόψεών σου. Δεν θεωρώ τις μεθόδους τους δόκιμους» είπε η Τζώρτζια Κεφαλά μιλώντας στην κάμερα του ΑΝΤ1.

Σχολιάζοντας τα λεγόμενά της, ο Γιώργος Λιάγκας, την κάλεσε να πει ξεκάθαρα ποιες είναι οι θέσεις οι δικές της που είναι σύμφωνες με εκείνες των Σπαρτιατών.

«Βγαίνετε δημόσια και λέτε ότι συμφωνείτε με κάποιες θέσεις των Σπαρτιατών. Θέλω να βγείτε να μας πείτε, αυτό που λέτε απειχεί τις δικές σας θέσεις ή κομμάτι θέσεων του του κόμματος. Να μάθουμε ξεκάθαρα αν η κυρία Κωνσταντοπούλου ή εσείς προσωπικά διαχωρίζοντας την προσωπική σας γραμμή, από την κομματική σας θέση, συμφωνείτε και σε ποια πράγματα με τους Σπαρτιάτες. 'Η αν κάνατε λάθος διατύπωση» είπε ο Γιώργος Λιάγκας.

«Είπατε ξεκάθαρα ότι συμφωνείτε σε κάποιο κομμάτι που μπήκε δυναμικά στη Βουλή. Το πρόβλημα δεν είναι το ντύσιμο...λέτε για την καρδιά, την ενσυναίσθηση». συνέχισε ο Γιώργος Λιάγκας.

Η απάντηση ήρθε μέσω facebook από την Τζώρτζια Κεφαλά η οποία σε ανάρτησή της ανέφερε πως «επειδή έχει γίνει ένας απίστευτος μύλος επιθέσεων, στηρίξεων και αντιπαραθέσεων στις οποίες δεν μπορώ να απαντήσω επειδή βρίσκομαι σε ψηφοφορία στη Βουλή, να σας πω ρητά και κάθετα πως φυσικά και δεν υποστηρίζω το κόμμα των Σπαρτιατών! Πως θα μπορούσα αλώστε να στηρίξω κάτι που από θέση, φύση, άποψη είναι εντελώς αντίθετο με τα πιστεύω και τη στάση ζωής μου όλα αυτά τα χρόνια!

»Αντί όμως να χρησιμοποιώ τους γνωστούς αφορισμούς που βάζουν όλοι ως καραμέλα στο στόμα, αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που σπρώχνει μια ομάδα ανθρώπων να τους ψηφίζει. Το ότι είναι ανιστόρητοι όπως θέλουν να τους προσάπτουν; Το ότι είναι αμόρφωτοι; Κομπλεξικοί; Μαθαίνουν 3 λέξεις Ελληνικά και μετά είναι απόγονοι του Λεωνίδα; Σας αρκούν σαν απαντήσεις αυτά, και μετά κοιμόσαστε ήσυχοι που διαφοροποιήσατε τον εαυτό σας και τη θέση σας; Το θέμα είναι να καταλάβουμε τον μηχανισμό που οδηγεί στον φασισμό. Έτσι θα νικηθεί. Κύριε Λιάγκα δεν ασχολούμαι μαζί σας» κατέληξε.

Με δεύτερη ανάρτησή της ξεκαθάρισε επίσης ότι «να ενημερώσω πως ο λογαριασμός που επικοινώνησε μαζί μου σαν Θάνος Τζήμερος ήταν ψευδής! Ουδέποτε επικοινώνησε μαζί μου ο πραγματικός. Αυτά και τελειώνω αυτόν το χορό παραπληροφόρησης εδώ! Παρακαλώ τα κανάλια να μην με παίρνουν τηλέφωνο!» έγραψε διευκρινίζοντας όσα είπε το πρωί περί ανταλλαγής μηνυμάτων με τον Θάνο Τζήμερο μετά την σεξιστική επίθεση εναντίον της.




loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top