0
Ένας τσακωμός φαίνεται πώς είχε προηγηθεί λίγο πριν το επεισόδιο στη Β’ Μοίρα Αλεξιπτωτιστών του Ασπρόπυργου, όταν ΕΠΟΠ, έριξε χειροβομβίδες και πολυβόλησε το αυτοκίνητο του διοικητή του και εν συνεχεία τον κράτησε όμηρο.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, πριν ο καταδρομέας εισβάλλει στο στρατόπεδο, οι δύο άντρες είχαν τηλεφωνική αντιπαράθεση.


Ο υπαξιωματικός φέρεται να μην έδωσε το «παρών» στην πρωινή αναφορά, με αποτέλεσμα να έρθει σε σφοδρή αντιπαράθεση με τον διοικητή του, ο οποίος φέρεται να τον απείλησε με βαριά «καμπάνα».

Οι δυο τους αντάλλαξαν ύβρεις και η κατάσταση ξέφυγε.

Ο μόνιμος καταδρομέας, που όπως αναφέρει ήταν σε νόμιμη άδεια, μπήκε εξοργισμένος χθες το πρωί στο στρατόπεδο αναζητώντας τον διοικητή του, ο οποίος φέρεται αρχικά να φυγαδεύτηκε από το παράθυρο με τη βοήθεια ενός άλλου καταδρομέα.

Ο ΕΠΟΠ (επαγγελματίας οπλίτης) τον κυνήγησε πετάγοντας προς το μέρος του χειροβομβίδα κρότου – λάμψης και φέρεται μάλιστα να άνοιξε πυρ κατά του αυτοκινήτου του διοικητή (κατά άλλες πληροφορίες φέρεται να έριξε με αβολίδοτα), προκαλώντας εκ νέου πανικό στη μονάδα. Κάποιοι τον άκουσαν να φωνάζει, «δεν έχω τίποτα με κανέναν, θέλω μόνο τον διοικητή».

Οι συνάδελφοι του ειδοποίησαν την σύζυγό του, η οποία έτρεξε αμέσως στο στρατόπεδο σε μια ύστατη προσπάθεια να τον ηρεμήσει. Όμως ο υπαξιωματικός ήταν εκτός εαυτού.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, όταν ο αλλόφρων καταδρομέας εντόπισε τον διοικητή μέσα στο κτίριο και απείλησε ότι θα τον σκοτώσει.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, όμως οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο δεν εισήλθαν στο Στρατόπεδο και παρέμειναν σε απόσταση 100 μέτρων από την κεντρική πύλη.

Ενημερώθηκε ταυτόχρονα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος ο οποίος έσπευσε αμέσως στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών και προσπάθησε να ηρεμήσει τον υπαξιωματικό, ο οποίος πείστηκε έπειτα από ώρα να παραδώσει τον οπλισμό του για να συλληφθεί στη συνέχεια από την Στρατονομία.

Όπως αναφέρεται, ο διοικητής της μονάδας φέρεται να είχε πιέσει τα στελέχη της μονάδας του με τα περίπολα και τις φωτιές, γεγονός που εξόργισε τον ΕΠΟΠ ο οποίος έχει 22 χρόνια υπηρεσίας.

Θα πρέπει να αναζητηθούν τα αίτια της εκτός ορίων συμπεριφορά του καθώς πρόκειται για μία κατάσταση που έβαλε σε κίνδυνο την σωματική ασφάλεια του διοικητή της Β’ Μοίρας Αλεξιπτωτιστών όπως και των υπολοίπων καταδρομέων.

Τέτοιες συμπεριφορές λαμβάνουν χώρα μόνο σε πολεμικές περιόδους, και αυτές λόγω του συνεχούς άγχους και στρες που δημιουργούν τέτοιες καταστάσεις.

Όταν όμως αυτά συμβαίνουν σε καιρό ειρήνης, τότε κάτι δεν πάει καλά…

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top