0
Η ναυπήγηση Φρεγατών στην Γαλλία “τρέχει” με ιλιγγιώδη ταχύτητα φέροντας το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό πραγματικά σε άλλο επίπεδο σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο τους επόμενους μήνες.

Ωστόσο, στις νέες συνθήκες όμως που διαμορφώνει η τουρκική πλευρά με την μαζική παραγωγή μη επανδρωμένων επιθετικών σκαφών, οφείλουμε να δώσουμε μια απάντηση με μερική αγορά από τις ΗΠΑ ανάλογου σκάφους, με παράλληλη ενεργοποίηση της εγχώριας πολεμικής μας βιομηχανίας η οποία διψάει για αμυντικά προγράμματα.  

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ παρουσίασε για πρώτη φορά το δικό του επιθετικό σκάφος-drone LRUSV (Long Range Unmanned Surface Vessel).

Αυτό αναφέρει η ιστοσελίδα Militarnyi με αναφορά στην  υπηρεσία διανομής οπτικών πληροφοριών του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας.

Το LRUSV είναι ένα αυτόνομο σκάφος που αναπτύχθηκε από την Metal Shark Boats, η οποία προμηθεύει εδώ και καιρό περιπολικά σκάφη την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ και τους στόλους ορισμένων άλλων χωρών.

Υπάρχουν ήδη σκάφη Metal Shark στον στόλο της Ουκρανίας.

Η Metal Shark αναπτύσσει αυτόνομα σκάφη εδώ και αρκετό καιρό, έτσι της ανατέθηκε η ανάπτυξη του LRUSV.

Πρόκειται για ένα επιθετικού τύπου μη επανδρωμένο σκάφος, εξοπλισμένο με πυρομαχικά Uvision Hero-120, τα οποία  μπορούν να μείνουν στον αέρα για μια ώρα και να απομακρυνθούν 60 χλμ. από το σημείο εκκίνησης.

Η συνολική κεφαλή ζυγίζει 4,5 κιλά. Επιπλέον, το Hero-120 μπορεί να εκτελέσει λειτουργίες επιτήρησης και αναγνώρισης και να επιστρέψει στον χειριστή για επαναχρησιμοποίηση.

Τέτοια σκάφη στα χιλιάδες νησιά, μικρονήσους και βραχονησίδες στο Αιγαίο, εξοπλισμένα με μικρούς πυραύλους, αιωρούμενα πυρομαχικά και μικρά drone επιτήρησης, θα αποτελούσαν μια πραγματικά τρομερή απειλή για το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, και ειδικά για την Ταξιαρχία Πεζοναυτών στην Φώκαια της Σμύρνης.

Μιλάμε για το μέλλον στο σύγχρονο πόλεμο από μη επανδρωμένα σκάφη, τα οποία διασυνδέονται με εναέρια μη επανδρωμένα επιθετικά αεροσκάφη, Φρεγάτες και άλλα πολεμικά πλοία, επιτηρώντας μεγάλες σε έκταση περιοχές στο Αιγαίο.

Τα φυλάκια μας σε διάφορα νησιά, θα αποκτήσουν έναν πραγματικό αποτελεσματικό φύλακα, ο οποίος θα επιτηρούσε σε αποστάσεις 60 χλμ. ενώ πολλά συμβάντα θα τα προλαβαίνουμε, ειδικά σε καταδιώξεις λαθρεμπόρων που έχουν γεμίσει το ελληνικό Αρχιπέλαγος. 

Τέτοια μη επανδρωμένα σκάφη, μπορούν να εξουδετερώσουν αποβάσεις ομάδων σε απόκρημνες και αθέατες ακτές, να κτυπήσουν στόχους πάνω σε μικρονήσους, και γενικά να προκαλέσουν πανικό στον εχθρό σε κάθε πολεμικό σενάριο.

Οι σχέσεις Ελλάδος-Τουρκίας διέρχονται αυτό το διάστημα μια περίοδο “ μήνα του μέλιτος”, αλλά εκτιμάται ότι αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ, λόγω των τουρκικών απαιτήσεων για αποστρατικοποίηση των νησιών μας, τα οποία οι Τούρκοι έχουν βάλει στο μάτι εδώ και πολλά χρόνια, όπως έκαναν και στην Κύπρο. 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top