0
Μία φωτογραφία από τα συντρίμμια ενός σκουριασμένου αεροπλάνου καλυμμένου με φύκια στον βυθό της θάλασσας – συγκεκριμένα το πιλοτήριο - κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του κόσμου καθώς – όπως αναπαράγεται στα social media –  πρόκειται για το Boeing 777 της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε το 2014.

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε αρχικά στο Twitter με λεζάντα «Το αεροπλάνο της πτήσης MH370 της Malaysia που εξαφανίστηκε πριν από 9 χρόνια,  βρέθηκε κάτω από τον ωκεανό χωρίς ανθρώπινους σκελετούς. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 239 επιβάτες».
Η ανάρτηση είχε περισσότερα από 61.000 likes από το απόγευμα της Τρίτης ενώ αναδημοσιεύτηκε σωρηδόν και στα υπόλοιπα social media. 

Ο σάλος που προκλήθηκε ήταν τόσο μεγάλος που σήμερα ειδησεογραφικά πρακτορεία και διεθνή μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για fake news. 
«Δεν είναι η πτήση της MH370 της Malaysia (που ακόμα αγνοείται). Πρόκειται για ένα εγκαταλελειμμένο αεροπλάνο που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Ιορδανίας για να δημιουργήσει έναν τεχνητό ύφαλο» αναφέρει ενδεικτικά το AP.

 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top