0
H δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου, ο οποίος, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι TRT, αργά την Πέμπτη, ανακοίνωσε, εκτός εθνικής γραμμής, ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ουσιαστικά παραιτείται από τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σε όλη την χώρα.

Με λίγα λόγια δεν τίθεται μόνο ζήτημα «Πρεσπών του Αιγαίου» μετά τις εκλογές αλλά και άλλα φλέγοντα ζητήματα όπως οι γερμανικές αποζημιώσεις.

Τις «Πρέσπες του Αιγαίου» τις θέλουν οι Αμερικανοί ώστε να εξορυχθούν με κάθε τρόπο και μέσον άμεσα οι απαιτούμενοι υδρογονάνθρακες που θα τροφοδοτήσουν την Ευρώπη με την απαιτούμενη ενέργεια στο μέλλον.

Τους Αμερικανούς δεν τους ενδιαφέρει με ποιους και πως θα γίνουν οι «business», απλώς θέλουν να γίνουν.

Τώρα φαίνεται πως και οι Γερμανοί θέλουν την επιβολή μιας συμφέρουν σας για αυτούς ατζέντας αμέσως μετά τις εκλογές.

Αυτό που ζητάει γερμανικός παράγοντας είναι να ξεμπερδέψει διαπαντός με τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Φαίνεται λοιπόν πως μετά τις «Πρέσπες του Αιγαίου» έχει σειρά και το «ξέπλυμα του Ράιχ».

Γιατί ναι μεν οι Γερμανοί αρνούνται κατηγορηματικά να πληρώσουν για τα εγκλήματα που διέπραξαν πριν 80 χρόνια αλλά θέλουν να είναι και σίγουρη ότι επισήμως το θέμα αυτό θα έχει κλείσει καθώς κανείς δε γνωρίζει πως θα είναι οι γεωπολιτικές συγκυρίες στο μέλλον.

Ναι, μεν ουσιαστικά ποτέ καμία ελληνική κυβέρνηση δεν επεδίωξε να διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις αλλά καμία δεν τόλμησε να τις… αποκηρύξει.

Γιατί όταν αναφέρεται σε αυτές με αυτό τον τρόπο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημαίνει πως εκφράζει και την γραμμή που θα κρατήσει η συγκεκριμένη κυβέρνηση γι’ αυτό το θέμα.

Με την δήλωση αυτή επιχειρείται να αναθεωρηθεί ριζικά η πάγια εθνική γραμμή όλων των ελληνικών κυβερνήσεων από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Πρόκειται για παραίτηση από απαράγραπτες διεκδικήσεις της χώρας, που υψώνονται εν ονόματι των θυσιών και του αίματος χιλιάδων Ελλήνων.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος αναφερόμενος στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων για την περίοδο της γερμανικής Κατοχής, είπε ότι το θέμα «αφορά το παρελθόν» και «πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και όχι προς τα πίσω»!

«Αν αναλωνόμαστε σε ζητήματα τα οποία αφορούν το παρελθόν, χάνουμε τη μάχη για το μέλλον», σημείωσε ο Άκης Σκέρτσος προσθέτοντας: «Εμείς είμαστε μια κυβέρνηση που κοιτάμε προς τα μπρος».

Φιλοξενούμενος σε τηλεοπτική εκπομπή ο οικοδεσπότης αναφέρθηκε στο βιβλίο «Γιαβόλ» του Γ. για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, που υπολογίζεται σε 50 δισ. ευρώ.

Διαχρονικά ποτέ και καμία κυβέρνηση δεν έχει απεμπολήσει αυτό το δικαίωμα. Αυτό συμβαίνει και με άλλες χώρες. Η Πολωνία ζητά από τη Γερμανία 1,3 τρις ευρώ.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top