0
Ο Ηλίας Κασιδιάρης φαντάζεται για τον εαυτό του όχι μόνο βουλευτική εκλογή αλλά και ρόλο ρυθμιστή στις επικείμενες εθνικές εκλογές με ποσοστά, που θα υπερβούν, όπως εκτιμά ο ίδιος, κατά πολύ την τρέχουσα δημοσκοπική καταγραφή του κόμματος του, που το τοποθετεί εντός της Βουλής ως 7η κοινοβουλευτική δύναμη.

Ωστόσο η κυβέρνηση σχεδιάζει να βάλει τέλος στη μεθόδευση του καταδικασμένου Χρυσαυγίτη, κόβοντάς του κάθε ευκαιρία για συμμετοχή στις εκλογές, μετά και την επίσημη ανακοίνωση ανάληψης της ηγεσίας του κόμματος «Έλληνες» από τον πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιο Κανελλόπουλο.

Στο τραπέζι της συζήτησης στην κυβέρνηση βρίσκεται μία επιπλέον δικλείδα ασφαλείας του προσφάτως ψηφισμένου νόμου για εκλογικό μπλόκο σε εγκληματική οργάνωση υπό το μανδύα πολιτικού κόμματος.

Πιο συγκεκριμένα, οι πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να εξετάζει συμπληρωματική ρύθμιση, ώστε την απόφαση για τη συμμετοχή ή μη κόμματος στις εκλογές να λαμβάνει η Ολομέλεια του Α’ τμήματος του Αρείου Πάγου και όχι η εκλογική επιτροπή που συγκροτείται με τη συμμετοχή δικαστών που ανήκουν στο Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου.


Ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης αποκάλυψε ότι η επίμαχη ρύθμιση θα κατατεθεί και θα συζητηθεί εκτενώς στη Βουλή την προσεχή Δευτέρα. Οπότε μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται να σταματήσει και η εκλογική κάθοδος του Ηλία Κασιδιάρη και να μπει ένα τέλος στην πολιτική δράση του.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top