0
Σε μία συγκλονιστική καταγγελία προχώρησε η δικηγόρος της 12χρονης από τον Κολωνό, Αντωνία Λεγάκη, σε συνέντευξή της στον Real FM και στον δημοσιογράφο Νίκο Μπογιόπουλο.

Η δικηγόρος της ανήλικης που έπεσε θύμα βιασμών και μαστροπείας, αποκάλυψε ότι «πριν από μερικούς μήνες, μασκοφόροι αστυνομικοί με αυτόματα όπλα σταμάτησαν το πολιτικό αστυνομικό αυτοκίνητο που μετέφερε την 12χρονη και το αδερφάκι της στον τόπο που ζουν, κατέβασαν τα παιδιά με παρατεταμένα τα όπλα, ενώ οι αστυνομικοί που τα συνόδευαν φώναζαν πως είναι συνάδελφοι και τα παιδιά ουρλιάζανε και κλαίγανε. 

Μετά η εξήγηση που δόθηκε ήταν πως επρόκειτο για τυπικό έλεγχο. Έτσι, είπαν, τυπικό και τυχαίο έλεγχο στις 3 τη νύχτα. Φαίνεται πως ήταν αστυνομικοί, γιατί αυτό δεν αναιρέθηκε».

Αναφερόμενη και στην πρόσφατη επίθεση στο σπίτι της θείας της 12χρονης, όπου φιλοξενείται το κορίτσι, η Αντωνία Λεγάκη υποστήριξε ότι «ήταν η σοβαρότερη, αλλά όχι η πρώτη επίθεση. Έχουν καταγγελθεί κι άλλες 3-4 επιθέσεις τουλάχιστον».

Στην επίθεση αυτή, όπως ανέφερε η δικηγόρος, «μπήκε άνθρωπος μέσα στο σπίτι παραβιάζοντας την κλειδαριά, το παιδί άκουσε τον θόρυβο και βρέθηκε μπροστά σε έναν άνθρωπο που δίπλωσε στο παιδί σακούλες στα πόδια. Όρμησε κατά πάνω της, το παιδί έκανε μία κίνηση απώθησης και τραυματίστηκε, μετά πήρε την αστυνομία και εκείνη την ώρα ο άγνωστος υπό τον φόβο ότι μιλούσε με την αστυνομία έφυγε».

Μεταξύ των προσπαθειών εκφοβισμού που δέχεται η ίδια η ανήλικη αλλά και τα αδέλφια της, η δικηγόρος αναφέρθηκε και σε «άτομο είχε κάνει το σήμα της σιωπής στον μικρό της αδερφό. Πιο πριν είχε καταγγελθεί ότι ένας συγκεκριμένος άνθρωπος περιφερόταν έξω από το σπίτι τους με φακό».

Σύμφωνα με τη δικηγόρο, όλες αυτές οι προσπάθειες εκφοβισμού και οι επιθέσεις σχετίζονται με το περιεχόμενο των καταθέσεων της 12χρονης κοπέλας ενώ η ίδια υπενθύμισε ότι είχε ζητηθεί από την αρχή προστασία της ανήλικης.

«Η Πολιτεία, όμως, από το Σύνταγμα και τους νόμους, χωρίς κανένα αίτημα, οφείλει να προστατεύσει ένα παιδί που είναι ευάλωτο. Γι’ αυτό η εισαγγελία του Αρείου Πάγου έδωσε εντολή να προστατεύεται το παιδί. Χωρίς κανένα αίτημα», τόνισε χαρακτηριστικά.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top