0
Κατέρρευσε η Silicon Valley Bank- H δεύτερη μεγαλύτερη πτώχευση από το 2008. Εγγυημένες οι καταθέσεις έως 250.000 δολάρια ανακοίνωσαν οι ρυθμιστικές αρχές. Σε πτώχευση οδηγήθηκε η Silicon Valley Βank. 

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη πτώχευση τράπεζας στις ΗΠΑ από το 2008. Εγγυημένες οι καταθέσεις έως 250.000 δολάρια ανακοίνωσαν οι ρυθμιστικές αρχές.

H Silicon Valley Bank τέθηκε πια υπό την εποπτεία της Ομοσπονδιακής Αρχής Εγγύησης Καταθέσεων (Federal Deposit Insurance -FDIC), μετά την απόσυρση των καταθέσεων των πελατών της που αποτελούνται κυρίως από νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας . Όπως μεταδίδει το Bloomberg oι ρυθμιστικές αρχές της Καλιφόρνιας σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι ανέλαβαν την Silicon Valley Bank και διόρισαν την FDIC ως διαχειριστή, επικαλούμενες την ανεπάρκεια ρευστότητας της τράπεζας.

Η FDIC δήλωσε ότι οι ασφαλισμένοι καταθέτες θα έχουν πρόσβαση στα κεφάλαιά τους το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα το πρωί. Οι ανασφάλιστοι καταθέτες θα λάβουν πιστοποιητικό αναγκαστικής διαχείρισης για το υπόλοιπο ποσό των ανασφάλιστων κεφαλαίων τους, δήλωσε η ρυθμιστική αρχή, προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει ακόμη το ποσό. Η αναγκαστική διαχείριση συνήθως σημαίνει ότι οι καταθέσεις μιας τράπεζας θα αναληφθούν από μια άλλη, υγιή τράπεζα ή ότι το FDIC θα καταβάλει στους καταθέτες το ποσό μέχρι το ασφαλισμένο όριο.

Νωρίτερα σήμερα είχε γίνει αναστολή στη διαπραγμάτευση της μετοχής στο Χρηματιστήριο καθώς στην προ-αγορά της Wall Street υποχωρούσε κατά 63%. Τα προβλήματα αυξήθηκαν για την τράπεζα τον Μάρτιο, αφού το Founders Fund του Peter Thiel και άλλες υψηλού προφίλ εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων συμβούλευσαν τις εταιρείες χαρτοφυλακίου τους να αποσύρουν χρήματα από την τράπεζα. Η συμβουλή δόθηκε μία ημέρα μετά αφότου η SVB Financial Group, η μητρική εταιρεία της τράπεζας, ανακοίνωσε ότι θα επιχειρούσε να συγκεντρώσει περισσότερα από 2 δισ. δολάρια μετά από σημαντικές ζημίες στο χαρτοφυλάκιό της.

Ποιοι είναι οι πελάτες της SVB

Η SVB είναι βαθύτατα συνδεδεμένη με την startup σκηνή των ΗΠΑ, ως η μοναδική εισηγμένη τράπεζα που επικεντρώνεται στη Silicon Valley και στις νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας. Σύμφωνα με τον ιστότοπό της, συνεργάζεται με σχεδόν τις μισές νεοφυείς επιχειρήσεις που υποστηρίζονται από Venture Capital των ΗΠΑ καθώς και με το 44% των εταιρειών τεχνολογίας και υγειονομικής περίθαλψης με υποστήριξη VC που εισήχθησαν στο αμερικανικό χρηματιστήριο πέρυσι.

Μεταξύ των μεγαλύτερων ονομάτων που έχει εξυπηρετήσει συγκατελέγονται οι Pinterest, Shopify και η εταιρεία κυβερνοασφάλειας CrowdStrike Holdings.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top