0
Όλοι προτιμούν την πισίνα, αλλά εμένα ο αγαπημένος μου χώρος είναι μέσα. Ολόλευκος και δροσερός, ότι καλύτερο όταν ο ήλιος καίει αδυσώπητα το καλοκαίρι. 

Οι τοίχοι χοντροί, από πέτρα, η διακόσμηση διακριτική, τα καθίσματα αναπαυτικά. Έξω γίνεται χαμός γύρω από την πισίνα. Βουτιές, φωτιές, τα παιδιά που έρχονται από το εξωτερικό και δίνουν 14.000 για μια εβδομάδα στην βίλα-πρώην σπίτι του βουλευτή Γ. Ραγκούση, του δίνουν και καταλαβαίνει του ελληνικού καλοκαιριού στην Πάρο. Και καλά κάνουν νομίζω. Η Πάρος, είναι πανέμορφη.

Παιδί του Παπουτσή


Ο Ραγκούσης εξελέγη δύο φορές δήμαρχος του νησιού. Κομματικά ήταν πάντα Πασοκ, μαζί με την Μαριλίζα «παιδιά» του Χρήστου του Παπουτσή. Γραμματέας της ΠΑΣΠ (1992-1993), μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ (1994-1996) και γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ (2008-2009).

Το 1999, κάνει το μεγάλο βήμα: παραιτείται από τη μόνιμη θέση στον ΟΤΕ, προκειμένου να ζήσει μόνιμα στην Πάρο και να ιδρύσει εκεί με τη μέθοδο franchising τη δική του επιχείρηση στο χώρο της εστίασης, στην οποία εργάστηκε μέχρι το 2003. 

Εξελέγη δύο φορές Δήμαρχος Πάρου, με 54% (2002) την πρώτη φορά και 68% (2006) για τη δεύτερη θητεία. Διετέλεσε βουλευτής, το 2007 και το 2009 (Επικρατείας), δεν εξελέγη στις διπλές του 2012. Διεκδίκησε την αρχηγία του Κιναλ (με Δημαρ και Ποτάμι, το 2017), διαφώνησε έντονα με την αείμνηστη Φώφη για την Συμφωνία των Πρεσπών), κι αποχώρησε. Εμφανίστηκε στον Συριζα λίγο πριν τις εκλογές του 2019 και εξελέγη στην Β’ Πειραιά. Υπήρξε υπουργός στην κυβέρνηση Παπαδήμου (ΝΔ+Πασοκ+Λαος).

Επεκτάσεις κι ανακαινίσεις

Η ζωή του είναι θρυλική. Παράλληλα με την πολιτική καριέρα, μεγαλώνει και το σπίτι στο ορεινό μη τουριστικό χωριό του τόπου καταγωγής του που ανήκει εξ ημισείας στην σύζυγό του. Το 2007 που ο Ραγκούσης τρέχει με τον Γαπ, η σύζυγός λαμβάνει δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας για την ανέγερση. Ήταν η εποχή που άνθιζε και η οικοδομή και τα στεγαστικά. 

Το υπέροχο 2007, που δένανε τα σκυλιά με τα λουκάνικα, οι τράπεζες μοίραζαν δάνεια με 1,5% επιτόκιο σαν στραγάλια. Η ελλάδα ζούσε την φόρα της εισόδου στην ευρωζώνη, οι αγορές την δάνειζαν όπως την Γερμανία, κανείς δεν ανησυχούσε για επενδυτική βαθμίδα. Γιατί όχι λοιπόν; Το δάνειο εξοφλήθηκε μόλις τέσσερα χρόνια μετά, το 2011, όπως δήλωσε χθες ο κ. Ραγκούσης με εφάπαξ καταβολή (αντί για 25 χρόνια άτοκες δόσεις).

Από την Πάρο στα Τρίκαλα


Το σπίτι μεγαλώνει κι ομορφαίνει. Αποκτά φωτοβολταϊκά στην στέγη, και γήπεδο ποδοσφαίρου-τένις. Η Πάρος είναι παρατρίχα Μύκονος, οι τιμές εκτοξεύονται.

Η συναρπαστική ζωή του Γιάννη συνεχίζεται στον Συριζα. Παίρνει την θέση του Πολάκη στον τομέα Διαφάνειας και πηγαινοέρχεται στα Τρίκαλα , αυτός, ένας νησιώτης, απολαμβάνοντας στο φως πάντα, τη νέα του σχέση. Μάλιστα η σύντροφός του η οποία έγινε μέλος του κόμματος την περασμένη άνοιξη, κατεβαίνει υποψήφια βουλευτής στο νομό Τρικάλων.

Η χθεσινή μέρα ήταν μια δύσκολη μέρα παρ’ όλα αυτά.

«Είμαι περήφανος γιατί έχω καταφέρει με την ενοικίαση αυτού του σπιτιού να ζω με αξιοπρέπεια τα παιδιά μου. Νοικιάζοντας την μόνιμη κατοικία μου και βγάζοντας τα παιδιά μου από τα δωμάτιά τους για να μένουν παιδιά που έρχονται από το εξωτερικό», τόνισε ο Γιάννης Ραγκούσης και ξεκαθάρισε ότι «αυτό που συζητάμε είναι δάνειο τρίτεκνης μητέρας που ελήφθη το 2007, όπου κυβέρνηση ήταν η ΝΔ».

Ποια είναι τα «παιδιά που έρχονται από το εξωτερικό» δεν διευκρινίστηκε.

Το σπίτι μεγαλώνει κι ομορφαίνει. Αποκτά φωτοβολταϊκά στην στέγη, και γήπεδο ποδοσφαίρου-τένις. Η Πάρος είναι παρα τρίχα Μύκονος, οι τιμές εκτοξεύονται. Αποδίδει τόσο καλό εισόδημα στον ιδιοκτήτη, -φτάνει και τα 14.000 ευρώ την βδομάδα, ενώ την χαμηλότερη περίοδο νοικιάζεται για 6.000-, που αποφάσισε να βγάλει τα παιδιά του από τα δωμάτια για να μένουν «παιδιά από το εξωτερικό».

Προσδεθείτε

Η στόχευση του Ραγκούση από τη ΝΔ σκίασε την είδηση μετακόμισης στην Ευρωβουλή του Νίκου Παπανδρέου. Ναι, ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης παραιτήθηκε για να αφοσιωθεί στις εκλογές. Μεταξύ ΝΔ και Συριζα υπήρξε πόλεμος ανακοινώσεων για τη βίλα της Πάρου.

Υπάρχει κάτι μεμπτό σε όλ’ αυτό; Τίποτα απολύτως.

Εάν η Κουμουνδούρου ήλπιζα ότι τα χτυπήματα της σε περιπτώσεις όπως του υφυπουργού Παπαθανάση θα περνούσαν χωρίς απάντηση, από χθες κατάλαβε ότι η προεκλογική περίοδος μόλις αρχίζει και θα είναι σκληρή.

Σας φιλώ

Η Πυθία

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top