0
Ο Lalit Patidar, από το χωριό Nandleta στο Madhya Pradesh της Ινδίας, έχει μια κατάσταση γνωστή ως «σύνδρομο λυκάνθρωπου».

Η απίστευτα σπάνια πάθηση επηρεάζει μόνο μια χούφτα ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, με λιγότερους από 50 ανθρώπους να πιστεύεται ότι την έχουν.

Η επιστημονική της ονομασία είναι Hypertrichosis Lanuginosa και πρόκειται για μια συγγενή διαταραχή που προκαλεί σε κάποιον υπερβολική τριχοφυΐα σε όλο του το σώμα, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου του.

«Τον είδα μισή ώρα μετά τη γέννηση και όλο του το σώμα ήταν γεμάτο τρίχες», θυμάται η μαμά του Lalit, Parvatibai.

Ο μπαμπάς του, Bankatlal, δήλωσε: «Η νοσοκόμα τρόμαξε όταν τον είδε. Κάλεσε τον γιατρό και τον ρώτησε τι συμβαίνει. Ο γιατρός είπε να μην ανησυχείτε, είναι μια χαρά. Ο γιατρός δεν έκανε τίποτα, απλώς ξύρισε τα μαλλιά του και αυτό είναι όλο. Δεν μεγαλώνουν ούτε μικραίνουν- λέμε σε όλους ότι είναι εκ γενετής ελάττωμα».

Δυστυχώς, καθώς μεγάλωνε, ο Lalit υπέστη εκφοβισμό από τα παιδιά στο σχολείο. «Τα μικρά παιδιά συνήθιζαν να φοβούνται βλέποντάς με και ως παιδί δεν ήξερα γιατί. Καθώς μεγάλωνα, συνειδητοποίησα ότι όλο μου το σώμα είχε τρίχες και ότι δεν ήταν σαν όλους τους άλλους. Τα παιδιά φοβόντουσαν ότι θα επέστρεφα για να τα δαγκώσω σαν ζώο. Όταν συνηθίζαμε να περπατάμε με τον παππού μου, τα άλλα παιδιά με κορόιδευαν και με φώναζαν «μαϊμού». Με πετούσαν πέτρες».

Ο Lalit είπε ότι παρά τον εκφοβισμό και τους χαρακτηρισμούς που έχει υποστεί στο παρελθόν, προσπαθούσε πάντα να παραμένει θετικός. Και ενώ μπορεί να μην υπάρξει ποτέ θεραπεία, έχει μάθει να αγκαλιάζει τη μοναδικότητά του.

«Σιγά σιγά συνειδητοποίησα ότι έχω τρίχες σε όλο μου το σώμα και ότι διαφέρω από τους κοινούς ανθρώπους με έναν καλό τρόπο, είμαι μοναδικός και πλέον μου αρέσει», είπε.

Δείτε το βίντεο:




loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top